Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Computer Boots Up Distorted, Mouse Poofed


  • Please log in to reply

#106
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Unzip and Install...
  • 0

Advertisements


#107
Certifiably Blonde

Certifiably Blonde

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 227 posts
OK now I am beginning to worry...its just hanging there saying Please Wait for the installation program to complete....Does it normally take this long to install?

I mean there are no lights flashing on my cpu to indicate any action and nothing on screen is changing.

Edited by Certifiably Blonde, 06 March 2006 - 06:46 PM.

  • 0

#108
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Give it a few more minutes and it it doesn't complete, cancel out or stop the process using the Task Manager (Ctrl + Alt + Delete).
  • 0

#109
Certifiably Blonde

Certifiably Blonde

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 227 posts
ok..it still says...Please wait for the installation program to complete. Shall I control/alt/delete and start over?....should my ASUS disk be in or out?

Edited by Certifiably Blonde, 06 March 2006 - 06:54 PM.

  • 0

#110
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Yes...go ahead and start over. Take the ASUS cd out.
  • 0

#111
Certifiably Blonde

Certifiably Blonde

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 227 posts
ok I am back to PLEASE WAIT FOR THE INSTALLATION TO COMPLETE

Its been 20 minutes so I control/alt/del then I restarted and did the quick install..it completed and is rebooting now..the ony message I got was that the temp files may not be cleaned out...we can do this manually no?

ok..no difference the device manager reads the same.

Edited by Certifiably Blonde, 06 March 2006 - 07:26 PM.

  • 0

#112
Certifiably Blonde

Certifiably Blonde

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 227 posts
I am sorry wannabe1...but I'm really beat. I'll check back first thing in the morning. Thanks again....other than this usb thing my computer is running FANTASTIC.

Good Night!

Edited by Certifiably Blonde, 06 March 2006 - 07:41 PM.

  • 0

#113
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Ok...see you then.

BTW...I'm on the trail of an issue that may be pertinent to your situation...I'll let you know what I come up with.
  • 0

#114
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Try This Driver. Apparently there are some conflicts between ME and that version of drivers on SOME ASUS motherboards...yours appears to be one of them. It should install right over the top of the other drivers.
  • 0

#115
Certifiably Blonde

Certifiably Blonde

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 227 posts
Good Morning Wannabe1...okie dokie...I am endeavouring to install this now....I'll edit once it completes...same as the other zip...its in the state of Please wait for the installation program to complete. :tazz:

I guess the question in my mind now is...why did this all happen in the first place?

Status>> Well....when I check my Device Manager in System Properties...all the yellow !'s remain the same...is there a way of telling whether the install went through as it should have?

oK...I tried something different...I unzipped it into a file....and then ran the setup...rebooting now to see if that made a difference

ABSOLUTELY NO DIFFERENCE.

Edited by Certifiably Blonde, 07 March 2006 - 07:33 AM.

  • 0

Advertisements


#116
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Researching.....That one should have worked! :tazz:
  • 0

#117
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Would you please go to Device Manager and double click on the USB controller marked with the ! and get the error it lists in the "Device Status" area?

Is this an add on USB card or is it the integrated USB?

wannabe1
  • 0

#118
Certifiably Blonde

Certifiably Blonde

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 227 posts
Heyy there...okies...

Firstly...! VIA Tech 3038 PCI to USB Universal Host Controller

Device Status

This device is either not present, not working properly, or does not have all the drivers installed.
(Code 10.)

Try upgrading the device drivers for this device.


Then below, to the left is a button that says Update Driver

When I click on that, this is the option I took:

(Recommended) Automatic Search for a better driver

(the other option being Specify the location of the driver (advanced)

so thennnn....it searches and says...

The best driver Windows found is already installed for this de vice. Click back to install a different driver or click "finish" to continue using this driver.

To the best of my recollection...my computer came with the standard two usb ports and we added 3 more for the scanner and the camera....
  • 0

#119
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
And which port are you connecting the mouse to? Have you tried switching from the integrated ports to the add on ports...or vise versa?
  • 0

#120
Certifiably Blonde

Certifiably Blonde

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 227 posts
Just as an FYI...When I check the properties on all the yellow "!"...this is what it says

! LOGITECH-COMPATIBLE MOUSE PS/2

This device is not working properly because Windows cannot load the file (vmouse.VXD) that loads the drivers for the device (Code8)
To fix this problem, run Windows Setup again using your Windows CD-ROM.

! OTHER LOGITECH MOUSE PS/2

Same message as above.

! PS/2 COMPATIBLE MOUSE PORT

Same message as above.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP