Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Help! Screen blanks out!

  • Please log in to reply




  • Member
  • PipPipPip
  • 129 posts
Hi guys,

I've just installed a new SATA HD (as boot) so there is a fresh windows xp pro install on it -- It's connected via a PCI controller card (controller drivers up to date).
Whereas my storage hard-drive is IDE.

Now I have an annoying problem. I boot it up and log on, all normal. But when I do something a little more intensive (can be as trivial as opening a CD drive), the screen suddenly freezes momentarily before the monitor blanks out.
It is as though there were no video input. The funny thing is, the power is still on, the PSU, fans, HD, everything seems to be still up and running.

Could it be PSU (it's 350w)? Video card? New sata controller? Drivers?

Thanks v much for any help!!

Radeon 9600
Philips 170b4 monitor
Seagate 160gb SATA w/ NCQ -- Boot
Maxtor IDE 120gb -- Storage
PSU -- 350w
Sata controller -- by SafeCom...
  • 0




    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,018 posts
  • MVP
before the screen goes black do you have time to start up some music on the system? if the music plays without interuptin then you're just loosing video (don't know why i've never come up with this test before)

maybe while you were inside mucking about you dislodged the video card? could also be an underpowered psu
  • 0




  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 129 posts
I can be doing anything...like right now - installing something and surfing at the moment. But the blanks happen a bit randomly.
I just installed the new ATI catalyst driver from their site. Hopefully the blanks will be gone now...
Thanks for the reply and i'll keep you posted on what happens!!
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP