Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

getting onto desktop problem

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 6 posts
hi.I am new to linux and i installed red hat 8 on my system with windows xp.After
the installation i tried to boot in using boot disk i got while installing.Then it asked me for login and i entered as root and entered the password.I got a prompt as
[root@local host root]#
when i entered startx to get into my destop it showed up as something like this
reporting problems(see http:www.xfree86.org?)
Build operating system :linux 2.4.18-11smp i686[elf]
Build host:daffy.perf.redhat.com
module loade present
os kernel:linux version 2.4.18-14
(bh compile@stripples.devel.redhat.com)
(gcc verson 3.2 20020903(red hat linux 3.2-7))#1wed sep 4 13:35:50 EDT 2002.
marker:(--)probed,(XX)from config file,(==)defaultsetting,(++)from commandline
(!!)notice,(II)informational,(ww)warning,(EE)error,(NI)not implemented,(??)unknown.
(==) log file:"/var/log/xfree86.0log",
time:sat feb 26 23:02:18:2005
(==)using config file:/etc/xii/xf86 config"
(EE)screen(s0 found, but none have a useful configuration
fatal server error.
no screens found
when reporting a problem to a server crash.please send the full server output,not just the last messages.
this can be found in the log file
please report problems to
xfree 86@xfree86.org
XIo:fatal io error 104(connection reset by peer)on xserver":a0"
after 0 requests (o known processed)
with 0 events remaining.
[root@localhost root]#
when i typed /etc/inittab
it showed as
denied permission.
when i pressed ctrl-alt-f7 a blank screen showed up and nothing happened

i just dont understand whats goinon here .please help me find my desktop.
i have 500g monitor and intel 845 chipset .please help me.[SIZE=14][SIZE=7][SIZE=14]
  • 0


Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP