Jump to content

Free help from tech experts
Welcome to Geeks to Go forums. Create an account now to gain access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing topics, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. Best of all, registration and all assistance is 100% free! This message, and all ads will be removed once you have signed in.
Sign In Create Account

Audio Device on "High Definition Audio Bus"


  • Please log in to reply

#1
PaD

PaD

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hello guys!

I've been trying to get audio to play on my computer for a while now, I got tired of installing the wrong drivers and such, now I come to you guys!

Motherboard; Genuine Intel® Desktop Board D925XECV2 .
Chipset; Intel® 945P Express Chipset family

and under the list of hardwares, I only get Audio Device on High Definition Audio Bus , when I try installing it, it doesn't work.

It did work before, when I had Windows XP pro on the computer, but recently I had to format and re-install windows, and the only CD I had availeble, was a Windows XP Home edition.
I have downloaded SP1 and SP2, and all the recent Microsoft releases.


It's in norwegian, but I will explain the pictures:
http://img163.images...17/found6cm.jpg

Here it asks me to install the driver, and I chose "Automatic" - let windows do the job.

http://img163.images...earching2ot.jpg
Searches for drivers.


It doesn't find anything!

http://img163.images...hereitis1ia.jpg
^There you see the name of the hardware that isn't working.



I don't know what else I can tell you guys ... please reply, tell me if you need more info about the computer.

... getting tired of listening to old albums now!

- PaD :whistling:
  • 0

Similar Topics: Audio Device on "High Definition Audio Bus"     x


#2
PaD

PaD

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Please help me guys :whistling:
  • 0

#3
WinCrazy

WinCrazy

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 324 posts
This is a wild guess, in Device Manager try uninstalling the audio device and then reboot. Windows might the be able to find the drivers on the next startup.

If that doesn't work then make sure you have the right audio driver download. I located the Intel download page here. Try downloading and installing again.

-----

I just noticed that the date on the audio driver is 2006-04-19. Thats less than 1 week old ! Perhaps it is an update to fix problems like the one you have. Good luck.

Edited by WinCrazy, 23 April 2006 - 06:36 PM.

  • 0

#4
PaD

PaD

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hey!
I hurried the prosess a little bit, and got myself another Win XP CD; and installed a fresh copy.

I forgot one thing ...
I'd installed the wrong Chipset, because we'd sendt the PC to be repaired for some weeks ago, they found out it was the motherboard that was broken, they fixed it; I forgot it, now it's all fixed...

Got sound!

Thanks tho :whistling:
  • 0

#5
WinCrazy

WinCrazy

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 324 posts
Glad to hear you sorted it all out.

Isn't installing the wrong drivers a liitle like putting regular gas in a car that takes premium ? It works, but that causes all sorts of problems. :whistling:
  • 0

#6
Soray

Soray

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Question,

I do not wish to start a new thread so I was hoping if you guys could help.
My situation as follow;-

I have installed the appropriate driver to the Sound, Video and game controllers to my WinXP Desktop,
however the " audio device on high definition audio bus " indicate it isn't installed/updated.

The drivers for this device are not installed. (Code 28), To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.

I tried to update/reinstall but the mouse click does not able to bring up anything. :)
Tried to uninstall but it said " Failed to uninstall the device. The device may require to boot up the computer "
Press button OK but nothing happen, tried to restart but still ain't no result.. :) :)


Kindly advice what I should do next... I am totally have no idea whatsoever.. I was thinking to re-format though :)

Edited by Soray, 18 January 2009 - 12:16 AM.

  • 0

#7
sync0s

sync0s

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 28 posts
What kind of make and model computer are you experiencing these problems on?
  • 0

#8
Soray

Soray

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
The one experiencing problem are Acer Aspire M1100
  • 0

#9
sync0s

sync0s

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 28 posts
IF you are running vista then click here and under the first drop down box select 'AUDIO.' Download the driver and extract the zip file. Run the install and and restart when prompted.
  • 0

#10
Soray

Soray

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts

IF you are running vista then click here and under the first drop down box select 'AUDIO.' Download the driver and extract the zip file. Run the install and and restart when prompted.


Naw.... I`m using Vista on my laptop :) the malfunctioned (I hope not) is my desktop -
Acer Aspire M1100 with OS of Windows XP Home Edition Ver 2002 Service Pack 3

Thx 4 da info though :)
  • 0

#11
sync0s

sync0s

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 28 posts
I couldn't find the XP driver on the website. However, you can google your make and model followed by XP drivers and try to find your audio driver.
  • 0

#12
Soray

Soray

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
I think I had the audio driver with me, it came together with the pc when i bought it years ago - Realtek Codec ALC888S Driver Now
but whenever i tried to reinstall it failed halfway.. how frustrating!! :) :)
  • 0

#13
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
Download, and install Everest: http://www.majorgeek...wnload4181.html
Open it, click Computer, then Summary.
In upper menu, go Report>Quick Report-Summary
Save it in text file, and paste it in your next post.
Don't include anything under the line Debug - PCI
  • 0

#14
Soray

Soray

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 12 posts
Here you are.. Do advise if these aren`t the one you need.

--------[ EVEREST Home Edition © 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------

Version EVEREST v2.20.405
Homepage http://www.lavalys.com/
Report Type Quick Report
Computer GAMEZERO
Generator Owner
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600 (WinXP Retail)
Date 2009-01-19
Time 14:30


--------[ Summary ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Computer:
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition
OS Service Pack Service Pack 3
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Computer Name GAMEZERO
User Name Owner

Motherboard:
CPU Type Unknown, 2200 MHz
Motherboard Name Unknown
Motherboard Chipset Unknown
System Memory 768 MB
BIOS Type Award (06/11/07)
Communication Port Communications Port (COM1)
Communication Port Communications Port (COM2)
Communication Port HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface (COM4)
Communication Port Printer Port (LPT1)

Display:
Video Adapter ATI Radeon X1250 (256 MB)
Video Adapter ATI Radeon X1250 (256 MB)
Monitor Plug and Play Monitor [NoDB] (LAH040164300)

Storage:
IDE Controller Standard Dual Channel PCI IDE Controller
IDE Controller Standard Dual Channel PCI IDE Controller
Disk Drive WDC WD800JD-22MSA1 (74 GB, IDE)
Disk Drive Generic USB SD Reader USB Device
Disk Drive Generic USB MS Reader USB Device
Disk Drive Generic USB SM Reader USB Device
Disk Drive Generic USB CF Reader USB Device
Optical Drive ATAPI DVD A DH16A1P
Optical Drive HUAWEI Mass Storage USB Device
SMART Hard Disks Status OK

Partitions:
C: (NTFS) 38154 MB (7873 MB free)
D: (NTFS) 38154 MB (8676 MB free)
Total Size 74.5 GB (16.2 GB free)

Input:
Keyboard HID Keyboard Device
Mouse HID-compliant mouse
Mouse PS/2 Compatible Mouse

Network:
Network Adapter Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
Network Adapter WAN (PPP/SLIP) Interface (121.120.212.188)
Modem HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem

Peripherals:
USB1 Controller Standard OpenHCD USB Host Controller [NoDB]
USB1 Controller Standard OpenHCD USB Host Controller [NoDB]
USB1 Controller Standard OpenHCD USB Host Controller [NoDB]
USB1 Controller Standard OpenHCD USB Host Controller [NoDB]
USB1 Controller Standard OpenHCD USB Host Controller [NoDB]
USB2 Controller Standard Enhanced PCI to USB Host Controller [NoDB]
USB Device HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem
USB Device HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface (COM4)
USB Device USB Composite Device
USB Device USB Composite Device
USB Device USB Human Interface Device
USB Device USB Human Interface Device
USB Device USB Human Interface Device
USB Device USB Mass Storage Device
USB Device USB Mass Storage Device


Edited by Soray, 19 January 2009 - 12:34 AM.

  • 0

#15
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
No audio device is even reported, so there is a chance, you may have a problem with on-board sound chip itself, but try this driver: http://www.acerpanam...r...=&areaid=17
  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

featured