Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

XP 30 sec startup delay

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
I am a first time user of your site.

About 1 month ago I purchased a Plextor DVD burner and installed it as my master drive. I already had a cd drive which I switched to the slave drive. I utilized the cable select mode on both drives (that was how the Compaq system was set up).

After installing new drive, upon start up the screen is black with the word "COMPAQ" in red. THe only other writing on the screen is :

<F1=factory settings> and <F10=system recovery>

This screen stays on for around 30 seconds and then the computer starts up and runs normally. It is just a pain to have to wait 30 seconds every time I start up the computer.

I was told by a friend that the problem is the cable select settings. I have tried to change the ribbon, I have tried making one dirve the master (using jumpers) and the other the slave. I have even unplugged the cd drive altogether. Nothing has helped. Any suggestions????????? Thanks alot.
  • 0


Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP