Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

new system problems


  • Please log in to reply

#1
CAUTION5697

CAUTION5697

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 50 posts
ive had my new sysytem for a while and have had numerous problems. From the beinginning ive had problems with lockups. When i am running the system, uaually while playing a game, but not always. the screen will freeze, music stop playing, mouse freeze, and the computer will still run, fan and lights and whatnot. I have not yet been able to get it out of this lockup except for restarting it.

The next problem is recent. I just installed a new power supply after blowing out my old one and also a fan speed controller. 2 days after i had another lockup and when i restarted it the boot screen that says windows xp is stuck. The bar moves but it just keeps gonig and never boots up the computer. The one thing that i have noticed is that the bar is uaually green but now since it has been like this it has turned blue. Ive tried booting in safe mode but that doenst work either. Lastly i tried to repair the OS using the xp cd but since it wont get paste that screen i can boot it up.

My last problem is my CPU temperatre. Today when i was trying to figure out these problems, i went into the bios and looked at the CPU temp. It was reading 140 degrees F. I wonder if this is contributing to any of the problems. The CPU has thermal paste and is not overclocked but i am wondering if the paste is being used incorrectly of whatever else the problem could be.
  • 0

Advertisements


#2
p-zero

p-zero

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 276 posts
System specs?
  • 0

#3
CAUTION5697

CAUTION5697

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 50 posts
intel 3.2 Ghz processor with hyper threading
1 gig ocz dual channel DDRII 667
Seagate 300 gig Harddrive
Asrock 775 dual 880 pro motherboar
Asus Nvidia 6800 GT 256 megs ram
ultra 500 watt x connect power supply
Xion II Case
Dual dvd burner drives
ultra commander fan speed controller (currenty removed becaue it has broken but was installed when problems started)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP