Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

2 line out ports not working on X-fi Sound Card


  • Please log in to reply

#1
Andybikecrazy

Andybikecrazy

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 75 posts
There are 3 line-out ports on my X-Fi extreme music sound card. But only the first one works. Anyone got any ideas what could be causeing the other 2 not to work? When I plug either my speakers or headphones into either of the other two, there is no sound. I called up creative support and the guy told me to try installing the card into a different pci slot. I tried that, didn't help. He also said I could try reinstalling the driver. I don't really know how that would help as just installed the card on monday, and before I installed the card I uninstalled my onboard audio drivers, disabled my onboard audio in my bios, and installed my sound card. I also made sure I had the latest version of quicktime because I read there can be conflicts with old versions. I think I did everything right, but I can't figure out why the other 2 line-out ports aren't working. Hope someone can help. Thanks!
  • 0

Advertisements


#2
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
this is a new card ...so follow all the instructions that creative support tell you and at the end of the day if they cant solve the problems they will RMA the card...you have tried the speakers in another system to make sure they work ..right

Edited by happyrck, 26 May 2006 - 10:35 AM.

  • 0

#3
Andybikecrazy

Andybikecrazy

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 75 posts
yes the speakers work... I made a post on Creative's forum.
http://forums.creati...id=63460#M63460
So does it make sense that line out ports 2 and 3 only work with 4.1 + speakers?

I want to hook up both my headphones and speakers at the same time.
  • 0

#4
emery

emery

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 583 posts
Are you sure you haven't plugged the speakers/headphones into the mic. port?
  • 0

#5
Andybikecrazy

Andybikecrazy

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 75 posts
positively sure. I have my mic plugged in and it works.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP