Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Hard disk LED does not turn off


  • Please log in to reply

#1
Waterchan

Waterchan

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 18 posts
I recently upgraded my motherboard, memory and graphics card. Everything works fine -- computer starts up, boots into Windows XP, all drives show up and work properly... everything is nice and smooth. Except for one thing -- the red LED on the front panel of the case, which indicates that the hard drive is running, remains constantly on.

I have tried re-plugging the hard disk LED connector in the proper place on the motherboard, and double-checked with the motherboard's manual to make sure I was doing it correctly.

The hard disk LED still remains constantly lit. Any ideas, please?
  • 0

Advertisements


#2
Fenor

Fenor

    Trusted Tech

  • Retired Staff
  • 5,236 posts
Reverse the IDE LED light plug on the motherboard. Example: If the black wire was on the right side of the two prongs for the ide led, flip it over so the black wire is now on the left side.

Fenor
  • 0

#3
Waterchan

Waterchan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 18 posts
Thanks but when I did that, it doesn't light up at all whether the hard drive is running or not. :whistling:
  • 0

#4
Fenor

Fenor

    Trusted Tech

  • Retired Staff
  • 5,236 posts
Is the Power LED constantly on or does it behave like the hard drive LED should, aka it's blinking and then turns off, then turns back on and blinks when you open a program?

Fenor
  • 0

#5
Waterchan

Waterchan

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 18 posts
Power LED is fine, acting as normal

Edited by Waterchan, 02 June 2006 - 02:20 PM.

  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP