Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Bad Audio Sound

  • Please log in to reply




  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
I'm running Redhat 2.6.11-1.1369_FC4 dual boot with XP.

I'm having problems with the audio sound on redhat. Whenever I play a song from the internet or my own songs, I hear "static and bubbley sounds" everywhere. But on XP, the song plays normal as usual.

I also want to point out. When I play my own songs from the cd, there's not much static but if you turn it up a few notches you can hear it very well. But when I play "Online" songs, I hear A LOT of static.

Am I missing some drivers or something? What can I do to fix the audio sound in redhat?

*Nevermind I finally found the solution. Here it is:

Check to see if ESD is running (ps aux|grep esd) If it is, make sure
that RealPlayer is setup to use it (In RealPlayer's settings).

Also, try killing ESD (killall esd) and then restarting it (esd &). ESD
should make some beeps when it starts up. If it does, sound should be
working properly.

Edited by J0hn, 10 June 2006 - 08:58 PM.

  • 0


ankush patel

ankush patel


  • Member
  • PipPipPip
  • 236 posts
have you tried, re-installing the sound card?

that might help
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP