Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Computer turns off, randomly


  • Please log in to reply

#1
Krilikz

Krilikz

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 19 posts
Now ill be doing just about anything and my computer will turn off. The Power stays constant as i see my fans and hd are still going but it takes like 3 mins for it to start back up again. The only thing i can think off that might have triggered this is 1. Deframintation 2. Pluggin in a new Microphone(maybe the usb slot was all messed up???) 3. Downloading an alpha program.

One thing I can single out is probably a power supply problem since i have a 450.
  • 0

Advertisements


#2
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
turns off or reboots?

(ps--A faulty 450 watt power supply will display this condiition just the same as a faulty 250 watt power supply)
  • 0

#3
Krilikz

Krilikz

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 19 posts
Well like i dont know how to classify it

All of a sudden my screen will go blank and then like 3 mins later it reboots. Though the whole time the power is still on. Would it be overheating of a videocard?
  • 0

#4
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
sounds like a reboot.

Got another power supply in a second PC you can swap out (as a test--don't run out and buy one yet)?

That is where I would start with this one
  • 0

#5
Krilikz

Krilikz

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 19 posts
I dont have the time to do it currently i need to run out and do stuff, but ill try it later.
  • 0

#6
Nikul

Nikul

    Banned

  • Banned
  • PipPipPip
  • 204 posts
Did you install any new hardware recently?
  • 0

#7
Krilikz

Krilikz

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 19 posts
Well i opened up my comp to check for loes connections, and my 20pin to my motherbaord was lose. Thats seems like that was the problem. Thanks for the help like always
  • 0

#8
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
:whistling:

See, it was power :blink:

Glad you got it worked out!
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP