Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Wireless Connection - Lagspike every minute! Help!


  • Please log in to reply

#1
Arizard

Arizard

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Hello guys!

First of all some basic information in case it's relevant:

ISP: NGT (NextGenTel)
Router: Linksys Wireless WRT54G

The problem I'm having is that every time I play an online game, World of Warcraft in this case, I get an annoying lagspike every minute or so, I pinged 192.168.1.1 -t and this is what it says:

Pinger 192.168.1.1 med 32 byte data:

Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1522ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=2ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=2ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=4ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=997ms TTL=64
Svar fra 192.168.1.1: byte=32 tid=1ms TTL=64

-> on and on same thing.

I've done some research and it's the WZC (Wireless Zero Configuration) that's the problem here. If I turn it off after I've established connection, the lagspikes are gone completely and everything runs perfectly fine, but yesterday after I tried that, I disconnected from the game like every 50 mins or so. I then had to enable WCZ again in order to establish connection again, and then I could play normally again.

You guys are my last hope... What should I do in order to fix this? Anything I can configure on my router, services.msc?

All help is greatly appreciated. :whistling:
  • 0

Advertisements







Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP