Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

PXE-E61: media test failure, check cable.


  • Please log in to reply

#1
cutie_pie

cutie_pie

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
I recently disconected my cd-rom drive, then reconnected, ever since i have been getting this error message when trying to boot comp. Have checked cables and havent touched anything else, please help me! :tazz:
  • 0

Advertisements


#2
Doby

Doby

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,075 posts
Hi,

You may have damaged the ide cable when taking it off or it could be that it is not installed correctly, the red line on the cable must go to pin 1 on the mobo connector, pin 1 maybe hard to identify but it could be printed on the mobo or check the mobo's manual. There is a notch in most connectors to prevent installing it the wrong way but you could have overlooked it.

To boot the computer till you get a new cable you could try going into bios and changing the boot order to hdd 1st and cdr 2nd. If the order is cdr 1st and hdd 2nd the bios is checking the cd first but can't find the device. This could give you the error.

Rick
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP