Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Random Freezes while playing WoW


  • Please log in to reply

#1
Mikedssn

Mikedssn

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 9 posts
Hi, ever since I got my new computer, it will randomly freeze while I play WoW or any type of game for that matter. The screen will just freeze and it will play the last sound over and over again. I ran speedfan and everest home edition. These are my specs:
AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+
nVIDIA nForce4, AMD Hammer
1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Sapphire RADEON X700 PRO Secondary (256 MB)
500 Watt PSU
Temps from Speedfan:
Temp 1:50C
Temp 2:42C
Temp 3:36C
For some reason, it doesn't detect my voltage but on everest, this is what it says about my voltage.
Temperatures:
GPU 43 C (109 F)
GPU Ambient 40 C (104 F)
WDC WD1600JB-00GVA0 39 C (102 F)

Voltage Values:
CPU Core 0.05 V
Aux 0.34 V
+3.3 V 0.24 V
+12 V 0.91 V
Any input would be great because this is getting annoying.
  • 0

Advertisements


#2
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
you will need to update your bios and your video card drivers.
  • 0

#3
Mikedssn

Mikedssn

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
I tried updating my bios, but it's the latest version and I have the up to date video card drivers.
  • 0

#4
starjax

starjax

    Global Moderator

  • Global Moderator
  • 6,591 posts
does this do it in other games/applications?

are you using onboard sound or a separate sound card?
  • 0

#5
Mikedssn

Mikedssn

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
Yeah it does do it in other games and I'm using onboard sound.
I also found this in a report by everest.
--------[ Debug - Video BIOS ]------------------------------------------------------------------------------------------

C000:0000 U.q.g...................(.....IBM............... 761295520......
C000:0040 ??..............05/03/05,14:45:31........6.........g..K.0E`.....
C000:0080 ....................RV410.PCI_EXPRESS.DDR3...RADEON X700 LE ATOM
C000:00C0 BIOS .....YO
C000:0100 U HAVE NOT CONNECTED THE POWER CABLE TO YOUR VIDEO CARD.PLEASE R
C000:0140 EFER TO THE 'GETTING STARTED GUIDE' FOR PROPER HARDWARE INSTALLA
C000:0180 TION....© 1988-2005, ATI Technologies Inc. .ATOMBIOSBK-ATI VER
C000:01C0 009.010.001.011.IC5302SA.BIN.186018 .12881 .SAPT .BR12881.
C000:0200 h...$...ATOM......M...B....lK.0.(.X.....PCIR..K^........q.......
C000:0240 ATI ATOMBIOS..^?i..........................................fPfQf
C000:0280 RfSfUfVfW...r4.q4.m4..".....f......$..4.t.f.\.f.L.;.u...f.^.f.N.
C000:02C0 .........SfPV....>....f=....r.f.....f-.P...$..4.t.f.D..^fX[.....
C000:0300 f......9..e......3..3.. ..'.u...k..l.$..4.t..LP.......f.....&...
C000:0340 .fP...... .C...fXt.. f......"f_f^f]f[fZfYfX............F.f3..F..
C000:0380 ..F..R.....*FZ......>...u.............f....e.....@.B...B.....B..
C000:03C0 .....|..t..~......x.........n.............n..n..n...PMIDB..O....

Edited by Mikedssn, 25 July 2006 - 12:29 AM.

  • 0

#6
Mikedssn

Mikedssn

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 9 posts
So any suggestions, it's been awhile now.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP