Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Is my router the problem?


  • Please log in to reply

#1
PapaSmurph

PapaSmurph

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hi! I have a problem that is causing me to age prematurely. First of all, here are the details of the system i'm having a probelm with:

Windows XP (sp2)
Netgear MR814v3 router (with latest firmware upgrade)
COM21 cable modem

Now, when i first installed the netgear, everthing worked flawlessly. Each time my wife or i needed to get on the internet on the PC, no problems. I also have a couple of non-PC wireless connections that work fine, TiVo and Xbox.

So now, after a month or so of use, i cannot get on the internet through the PC. Sometimes i can, sometimes i can't. It seems very random. There is no pattern of connectivity. When i can't get out through IE, i also can't check email through Outlook Express.

Now, the only reason i'm not SURE its the router is because even when you can't get on the internet at the PC, i can get online and play with Xbox through the wireless adapter...

Very frustrating. :tazz:

Any help you can provide will be MUCH appreciated.
  • 0

Advertisements


#2
DHooper

DHooper

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 339 posts
Make sure that the computer has the latest driver of it network card installed. Also if that doesnt work try pluging the network cable into a differnet port. Now, if that doesnt slove it then, reset the router by using the restet button or by removing the powercord for about 30secs and reinsert. Hope that this helps.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP