Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Windows Updates won't install!


  • Please log in to reply

#1
Kazmcm

Kazmcm

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
I had to do a repair on my windows XP home edition, and when it was installing it asked for the cd with hdaudbus.sys to be put into the drive. I didn't have a cd with that on so i clicked cancel and carried on the installation. Now I don't have any sound and there's exclamation marks next to ATI WDM Rage Theater Video and ATI WDM Specialized MVD Codec in the sound, video and game controllers!!

Also when I try to update windows when I click on express it says:


[Error number: 0x8007043B]
The website has encountered a problem and cannot display the page you are trying to view. The options provided below might help you solve the problem.
For self-help options:

Frequently Asked Questions

Find Solutions

Windows Update Newsgroup
For assisted support options:

Microsoft Online Assisted Support (no-cost for Windows Update issues)

Read more about steps you can take to resolve this problem (error number 0x8007043B) yourself.

When I try

1. Set Automatic Update service to Automatic and verify the Status is Started
Click Start.
Choose Run.
In the Run box, type services.msc.
Click OK.
Find the Automatic Updates service, and right-click to select it.
Select Properties.
In the Startup Type list, select Automatic.
Verify the service Status is Started.
Click OK.

a message comes up saying
Could not start the Automatic Updates service on Local Computer.
Error 1083: The executable program that this service is configured to run in does not implement the service.

Path to executable is C:\WINDOWS\system32\svchost.exe -k netsvcs

The next fix for this on the microsoft site is:
2. Add WUAUSERV and BITS to the SvcHost process
Click Start.
Choose Run.
In the Run box, type REGEDIT.
Click OK.
The Registry Editor opens.
*WARNING*
Using Registry Editor incorrectly can cause serious problems that may require you to reinstall your operating system. Microsoft cannot guarantee that problems resulting from the incorrect use of Registry Editor can be solved. Use Registry Editor at your own risk.
Navigate to the following key:HKEY_Local_Machine\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\SvcHost.
Double-click to open the netsvcs key.
Under Value Data.
Add BITS and WUAUSERV to the list of services.
Click OK.
Exit the registry.
Restart the system.

I can get to open the netsvcs key then all I have is Default and CoInitializeSecurityParam. There is no Value Data so I cant do the last steps! HELP!

When I insert the Drivers & Utilities cd an error comes up saying:

WMI ERROR (1)!

Also the Internet Explorer icon has disappeared from my desktop!

Can anybody help me pleeease before I throw this computer out of the nearest window

Thanks in advance

Kaz

Edited by Kazmcm, 09 September 2006 - 07:54 AM.

  • 0

Advertisements


#2
Guest_rushin1nd_*

Guest_rushin1nd_*
  • Guest
i need a recent error report i cant find that error in the trouble shooting list

so i need you to go to your windowsupdate folder and scroll down to the bottom of the page
and highlight the 6 bottom rows or lines and copy them then paste them in the message box or this reply box
heres how you get to your windows update folder

go start...click run....type in or if you know how to copy n paste .... %windir%/windowsupdate.log ..click ok

it should open up it will be a large folder but i just want the recent error numbers
so scroll down to the bottom of page and write them just stop errors
  • 0

#3
Kazmcm

Kazmcm

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
I've copy and pasted the last 6 lines of the report for you

2006-09-09 15:55:42 2788 3bc COMAPI -- END -- COMAPI: Search [ClientId = <NULL>]
2006-09-09 15:55:42 2788 3bc COMAPI -------------
2006-09-09 15:55:42 2788 3bc COMAPI FATAL: Unable to initiate asynchronous search, hr=8007043B
2006-09-09 16:02:53 2788 d74 COMAPI FATAL: Unable to connect to the service (hr=8007043B)
2006-09-09 16:02:53 2788 d74 COMAPI WARNING: Unable to establish connection to the service. (hr=8007043B)
2006-09-09 16:03:09 2788 d74 COMAPI FATAL: Unable to connect to the service (hr=8007043B)
2006-09-09 16:03:09 2788 d74 COMAPI WARNING: Unable to establish connection to the service. (hr=8007043B)

Hope this is what you're looking for. And thanks for the help.

Kaz
  • 0

#4
Guest_rushin1nd_*

Guest_rushin1nd_*
  • Guest
try this for now


go to run from start type in sfc /scannow
this will check your version of windows are correcty in place

if your ask for xp cd use it for repairs
---------------------------------------------------------------------
go start click run type in msconfig click ok

under system win in services and starup

click enable under all of them
reboot
------------------------------------------------
can you do a disk check

go to my computer open then right click on c drive and select properties

then tools tab then check now

put tick in both boxes and start
then reboot
  • 0

#5
Kazmcm

Kazmcm

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
Hi again

Did everything you asked and tried to update windows but I got the same error message again.

Any more ideas?

Kaz
  • 0

#6
Guest_rushin1nd_*

Guest_rushin1nd_*
  • Guest
go start ..run ,,, type in..services.msc ,,,ok

check aleter at the very top then click start see if there are any changes

why did you reinstall or repair windows was windows broken and how
did you have viris before just asking want to know history on computer
  • 0

#7
Kazmcm

Kazmcm

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
It worked!!!!! :) :woot:

thank you, thank you, thank you!!! :woot: :woot:

The reason I repaired windows was because I was getting a lot of error messages and I thought that would be the end of my problems! (naive or what!!!)

Now can you help me with the exclamation marks next to ATI WDM Rage Theater Video and ATI WDM Specialized MVD Codec? and now there's an exclamation mark next to USB Device too!!!! :blink: :help:

It's ok if you can't, I'm eternally grateful for your help so far :whistling:

Thanks

Kaz
  • 0

#8
Guest_rushin1nd_*

Guest_rushin1nd_*
  • Guest
go to control panel ..system..hardware..device manager..where you see these exclamation marks ..

right click.. try to up date the driver... if that dont work.. then uninstall it (driver) the computer should notice the change

then it will reinstall it... then update it do that to each driver with exclamation mark

then reboot

Edited by rushin1nd, 09 September 2006 - 08:41 PM.

  • 0

#9
Kazmcm

Kazmcm

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
Tried that and it didn't work! Exclamation marks are still there :blink: Any other ideas? :whistling:

Thanks again for your help so far :help:

Kaz
  • 0

#10
Guest_rushin1nd_*

Guest_rushin1nd_*
  • Guest
http://members.drive...driverid=737045

is this driver your having problems with

if it is download it

Edited by rushin1nd, 10 September 2006 - 11:37 AM.

  • 0

Advertisements


#11
Kazmcm

Kazmcm

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
No that's not the driver :whistling:

Kaz
  • 0

#12
Guest_rushin1nd_*

Guest_rushin1nd_*
  • Guest
which video card you got the drivers can be found if i know which one it is
  • 0

#13
Kazmcm

Kazmcm

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
When I click on properties this is what comes up
properties.JPG

Is this what you need?

Kaz

Edited by Kazmcm, 11 September 2006 - 03:32 PM.

  • 0

#14
Guest_rushin1nd_*

Guest_rushin1nd_*
  • Guest
try it at ati site

http://www.ati.com/products/

click drivers and software....then

windows xp drivers and software

radeon>> catalyst 6.8 windows xp driver download

choose your speed if its high speed or low speed
  • 0

#15
Kazmcm

Kazmcm

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 65 posts
I downloaded and installed that driver but now it's changed to

untitled.JPG

but there's no exclamation marks now :whistling: :blink:


Kaz
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP