Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

BUMP


  • Please log in to reply

#1
ftl_speed

ftl_speed

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts
let's see if i can drag this subject out some more.

i have a new 400 Gig samsung Sata drive. i have the mobo drivers and can install them at windows setup. windows recognizes my drive at it's full potential and all the other partitions i have.

don't even ask how long it took me to get this far...

my problem is...

windows refuses to install on my sata drive unless i have a partition on my IDE drive.
i have a second HD for installation of another opperating system on my IDE.

i can and have installed windows to my sata drive but only if there is a partition on my ide. setup gives me the error of the drive does not contain a valid windows partition. if i make a partition on the ide drive, install to the sata drive, if i delete the ide partition i can't boot.

i could create a partition on the ide drive and hide it later but i shouldn't have to do that right?

is this a problem with pre-SP1 windows xp?

!!Note!! for anyone else viewing for same problem...
pressing F6 in windows setup does not launch right away into the driver install screen. is loads some more files before hand.
if you don't have a floppy someone else in this thread mentioned being able to get around this with a program called nlight.
  • 0

Advertisements


#2
ftl_speed

ftl_speed

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
BUMP
  • 0

#3
ftl_speed

ftl_speed

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
BUMP
  • 0

#4
ftl_speed

ftl_speed

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
SATA drive problems
don't know why the title changed to bump but my peoblem is listed above. this was part of a thred i found previously
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP