Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

no sound


  • Please log in to reply

#1
shanecam

shanecam

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
mother board was gone in my computer so I had a friend relace it with one he had and now I dont have any sound. the replacment board has onboard sound but I dont know how to get it to work. any help would be much appreciated.
shane
  • 0

Advertisements


#2
fleamailman

fleamailman

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,383 posts
Hi, this one interests me
remember I am working blind so bare with me
also if you haven't mentioned it yet:
- what model of computer = self built
- what os, XPpro or home =
- how old is it =


runbox command
- press keyboard buttons: winkey + r
- paste this in slot: devmgmt.msc
- press: enter
- double click the sound device
- see if there are any yellow blobs means drivers missing
- go to mother board maker's site to downlard sound driver
  • 0

#3
shanecam

shanecam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
the computer is a 1.7 celeron built by a friend it is running xp pro I am not sure what model it is or how old it is I am having some trouble finding out what mother board it is. I have the case open but I am not exactly sure what I am looking for. the numbers that I have found are N2801 and D33032
  • 0

#4
fleamailman

fleamailman

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,383 posts
- what model of computer = self built
- what os, XPpro or home =
- how old is it = no warrenty

did you see what drivers were missing in devmgmt.cpl, (any yellow blobs on the icons)

questions
- apart from sound is it booting normally
(if you say yes)
- download: everest old version(the free one)
http://www.oldversio...p?n=everesthome
- install and run

the thing about everest is that once running you can press on the bits marked in blue(meaning missing drivers) and if connected to the internet it will just take you to the site and sometimes directly to the missing driver download.
  • 0

#5
shanecam

shanecam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
there were no yellow blobs on the icons
evreything but the sound seems to work fine
I will try everest

Edited by shanecam, 22 October 2006 - 09:17 AM.

  • 0

#6
shanecam

shanecam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
tried everest and it didnt show any missing drivers
  • 0

#7
fleamailman

fleamailman

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,383 posts
but it did tell you the make and model number with everest so he next step is to google for the maker's site downloading the driver for the sound.

btw two things to rule out here:

runbox command
- press buttons on keyboard: winkey + r button
- paste: mmsys.cpl
- press: enter
- click: advanced
- see if your settings are for your configuration.

runbox command
- press buttons on keyboard: winkey + r button
- paste: sndvol32.exe
- press: enter
- check to see if none have turned down or muted
  • 0

#8
shanecam

shanecam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
Motherboard Properties:
Motherboard ID 11/22/2002-i845G-ITE8712-6A69VH2EC-00
Motherboard Name Shuttle FB51
this is the info from everest
I will try to google it
  • 0

#9
shanecam

shanecam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
got the sound driver and installed it but I still have no sound
no vollume controls are turned down or muted
any ideas?

Edited by shanecam, 22 October 2006 - 07:14 PM.

  • 0

#10
fleamailman

fleamailman

    Member 2k

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,383 posts
I am stumped and going to bed, but no doubt someone else will take over from me.
  • 0

#11
shanecam

shanecam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
thanks for the help fleamailman sleep well
  • 0

#12
shanecam

shanecam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
problem solved
friend put in another motherboard
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP