Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Audio issues, plz help


  • Please log in to reply

#1
wolfbane25

wolfbane25

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
Alright, Ive been having an audio problem for a good while now. It would fluctuate in and out, working and not. So I looked online, and finally apparently it was just a missing file for Soundblaster live 5.1. And now a new problem has arisen, After going a week without any sound, all the sudden my comouter says:

NEW HARDWARE DETECTED!:

Multimedia Audio Controller

PCI input Device


I tried installing them but it wont let me, i tried updating them from the device manager, but still no go. and so I guess i need to find some software on the net that can install these. Atleast my computer finally knows that they are there. So i guess im on the right track, any help would be appreciated.
  • 0

Advertisements


#2
pip22

pip22

    Trusted Tech

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 2,663 posts
Download the driver package for the SB Live soundcard if you don't have the SB installation CD, from here:
http://www.creative....pport/downloads

Cancel the Windows "New hardware found" wizard next time it pops up, and don't try using the driver update in Device manager.

Run the installation file you downloaded.

Edited by pip22, 11 November 2006 - 07:51 AM.

  • 0

#3
wolfbane25

wolfbane25

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
yeah...sorry I panicked and just went alittle crazy there.

I just recently found the Instillation CD and gave it a full instal but it still doesnt produce any sound. Also, in device manager those 2 items still have a Exclamation point on them.

But I thank you dearly for replying to this regardless of my insanity.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP