Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

DVD/CD Drive Isnt Working


  • Please log in to reply

#1
doire

doire

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 210 posts
Hi,

My DVD/CD Drive isnt working.

I can see it in the BIOS but not in My Computer
The tray opens ok

In Device manger it has a yellow exclamation mark next to it i click on it it says " Windows cannot load the devicxe driver for this hardware. The driver my be corrupted or missing"


The DVD/CD drive is a NEC DVD_RW ND-3530A

I have checked NEC's website but they have nothing for my model of drive :whistling:

IM running XP HOME SP2

I have disabled the device and rebooted but still the problem exits.

Please help

Thanks
  • 0

Advertisements


#2
Samm

Samm

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,476 posts
Hi

First thing to try is this :
Go to Start->Run and type devmgmt.msc & click OK
In device manager, locate the optical drive in question & click on it once to select it.
Select 'uninstall' from the Action menu & uninstall the drive
Next, click on 'Scan for hardware changes' in the Action menu & let it detect & reinstall the drive

Let me know if this solves the problem
  • 0

#3
doire

doire

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 210 posts
Hi Samm,

I have already tried that
  • 0

#4
doire

doire

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 210 posts
I have also disconnected and reistalled the drive and still the problem exists :whistling:
  • 0

#5
vally

vally

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 573 posts
Did u touch the cables in side the computer?
  • 0

#6
doire

doire

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 210 posts
When i disconnected and reinstalled the drive...yes i had to make sure it wasnt a loose cable causing the problem
  • 0

#7
vally

vally

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 573 posts
It could b that the cable is not sitting right.
try 2 check the jumpers or try 2 change it around
allso check that your IE cable is not backwards. it can cause wierd things 2 happen (from experiance).
  • 0

#8
doire

doire

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 210 posts
Found the solution here :whistling:

http://support.micro...n...p;x=12&y=13

Thanks anyway
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP