Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

microphone/sound problem w/ sony vaio desktop

  • This topic is locked This topic is locked



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts
I am running Windows xp-service pack 2. Have a Sony Vaio model #PCV620G desktop. My sound card is SoundMax Integrated Digital Audio.

My problem is my internal microphone. I tried using yahoo messenger to talk to another peson and it has worked in the past, but now all I hear from my speaker is a constant humming sound. Almost as if there is feedback from something.

If I test my sound hardware, the microphone lights(you know how it should move levels from green to red as it recognizes your voice) well, before I begin and w/o talking- it is all lit up from the buzzing noise.

I have went into the sound recorder and just pressed record and the playback is the buzz noise.

I have tried to uninstall my sound device , and restarted my computer then it came up saying new hardware found -soundmax- and it was installed and working fine, but the humm noise is still there.

To make it stranger, this problem has occurred once before. I solved it somehow by reinstalling the drivers - although it didn't fix immediately. What I mean is, after restarting my computer it didn't help, but somehow later it just went away. Then, it worked fine for a couple iof days and when trying to start up my media player it wouldn't work and i got an error message- can't remember error number but the error had to do w/ windows media player 11. So, I tried to rollback media player, and still the problem. I ended up removing windows media player all together and i got the microphone to work again.

Last night, I installed media monkey media player and now my microphone is experiencing the same humming noise.

My current state is where I have the noise which makes my microphone not work, I uninstalled media monkey, I restored my computer to the point yesterday where my microphone worked, but its not fixed.

Seems to me like when I install a media player it conflicts with the microphone and it maybe shares something and the microphone is picking up an overload noise or something. That was just a suggestion from me - who knows not much about the system configuration or how to fix anything.
Can anyone help please?
  • 0




    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,018 posts
  • MVP
http://www.geekstogo...s...=139015&hl= duplicate post
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP