Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

DHCP problem


  • Please log in to reply

#1
muzikizum

muzikizum

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
Hi

On start up my laptop connects to my wireless adapter.
Although the DHCP from my adsl router is not issuing me with my ip adress etc.

However when i hit repair it resets and works most of the time although sometimes it still doesn't give my ip.

Start up

Posted Image



After hitting repair


Posted Image




Anyone help, i don't want to be hitting repair everytime i want to connect to the internet.
It is some problem with DHCP i think.


Thanks
Muzikizum
  • 0

Advertisements


#2
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
so your wireless adapter is set to automatically connect at startup? try shutting the wireless down (turn off the radio) before shutting down the pc...then when you restart...let all the windows startup stuff get done...then turn your radio back on....does it connect more reliably? (i.e. on the first try?)
  • 0

#3
muzikizum

muzikizum

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 31 posts
Thanks for the reply.

Tried switching of the radio on shutdown and switching on after restart.
It worked for a while {i did this maybe 3 or 4 times over half an hour} and it worked.

Although when left for a greater length of time it gave me ip adress:

10.0.0.5 which is not correct. Again once i hit repair it gives me 192.168.1.2

I have checked my router settings and they seem fine.
I'm wondering is windows issuing me with this number 10.0.0.5 aftter it fails to connect to my router.
  • 0

#4
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP

I'm wondering is windows issuing me with this number 10.0.0.5 aftter it fails to connect to my router.

it is..that's one of the many autoconfiguration ip's....now the question is....why is it not getting the ip from the router?
  • 0

#5
Kurenai

Kurenai

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 494 posts
Sounds like some type of weird interference issue (or at least, that's the easiest to troubleshoot). Try accessing the router's web config from a wired PC and changing the channel? 1, 6, and 11 work the best.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP