Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

WoW; Bad Lag.


  • Please log in to reply

#1
Oniketsoku

Oniketsoku

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 340 posts
Hello, I've been experiencing horrible lag on World ofWarcraft for about a month and am too agitated to play it until I fix it. I was wondering if anyone could help me figure out why. Also, I've been playing FFXI for 2 1/2 years on this computer, and have never had any problems playing it until I installed WoW 2 months ago. I don't know what to say, except that all my virus/spyware scans come up completely clean, I have the correct system specs(512 RAM, 80 gig Harddrive, ATi Radeon 9000 GFX Card), and every single Video specification is on the lowest selectable. If anyone has advice or input for me, I'd appreciate it.

EDIT: Looking around the forum and I'm also having the same freezing issue that "Twiztnin223" is having.

-Oni

Edited by Oniketsoku, 06 January 2007 - 03:25 PM.

  • 0

Advertisements


#2
HPDV8315LOVER

HPDV8315LOVER

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 224 posts
I think the problem is that you need one more 512MB of RAM to make the memory the total of 1024MB (1GB). As for the video card, You're good to go.
  • 0

#3
Oniketsoku

Oniketsoku

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 340 posts
Alright thanks for your input, can anyone else confirm that? Just a couple more opinions before I buy more
  • 0

#4
Justin

Justin

    I do a little bit of everything

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,353 posts
The more RAM you have for any MMORPG the better. I have 2gig RAM and I play EverQuest, and I rarely experience any lag. Although EverQuest isnt as graphic intense as WoW, doubling your RAM should help.
  • 0

#5
Oniketsoku

Oniketsoku

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 340 posts
Alright thanks for the swift reply, justin, all my sources and friends agree I should get more. I'll post back if things are going well or not and such

-Oni
  • 0

#6
Oniketsoku

Oniketsoku

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 340 posts
Finally bought more RAM, added a GB and it doesn't seem to help at all. any other suggestions?

My FPS is frequently dropping below 2. It never goes above about 20. Trying to do end-game content is extremely painful with 0.5 FPS average

Edited by Oniketsoku, 19 March 2007 - 07:43 PM.

  • 0

#7
Satiros

Satiros

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
I'm assuming you have broadband if you've already played FF XI so, the only thing I can think of is that the server is just way too busy. Have you already tried joining a different server? Also, What means of internet connection do you have? i.e(.Cable, ethernet, T1 etc)?
  • 0

#8
Oniketsoku

Oniketsoku

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 340 posts
The server has a medium/low population, i lag just as bad on any server.
My ISP is roadrunner.
  • 0

#9
Oniketsoku

Oniketsoku

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 340 posts
Well, i have a more dire issue now, my computer wont even start up.
It's posted in the Windows XP topics if anyone can help.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP