Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

RAID 0 setup not working properly (bootable raid)


  • Please log in to reply

#1
pr0n

pr0n

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 114 posts
Okay I have 2 identicle 160 gig hard drives that I want so setup a RAID 0 config on. I have an ASUS A8N MOBO so the RAID drivers are all on there. however. after I setup the RAID in the BIOS the main BIOS no longer sees hard drives there at all Although the RAID area of bios still identifies them as a bootable RAID config. And when I try to install XP onto it, and it gives me the option of which HD to install on it doesn't show them as a raid config but as 2 seperate devices. so I choose one and then the computer retsarts after copying files and whatnot and I get a disk read error. If I do manage to install XP all the way through (by moving around drives and stuff in the middle of installation) (only on 1 drive like I said) the second drive doesn't even appear in the my computer. from what I understand I need a bootable XP CD to do this with. and I'm assuming the 2002 version of XP (the one with SP 1a) is a bootable CD.

So what I'm asking is how in gods name do I set up a bootable RAID 0 config with 2 IDE drives.

I also have 2 IDE CD and DVD drives to throw into the mix so where should everything be in terms of masters slaves primary and secondary.

I've built many systems before but never attempted a RAID config. So feel free to use the big words.

Edited by pr0n, 13 January 2007 - 02:14 AM.

  • 0

Advertisements


#2
Dan1887

Dan1887

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 161 posts
winows xp should ask if you wish to set up raid without you doing it first, the dvd drive should be ur master and the cd drive ur slave. Also most new mobo's have two ide ports one for dual opti-drives and one specifically for dual hdds, try setting it back to normal in bios and letting xp handle the raid, if that doesn't work post back
  • 0

#3
pr0n

pr0n

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 114 posts
Yes XP before you even setup choose your installation device it asks if you would like to install a 3rd party RAID driver but then that requires a floppy. I haven't even held a floppy in 5 years. Am I supposed to DL this driver using another comp and throw it on a flppy?
  • 0

#4
Dan1887

Dan1887

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 161 posts
if that is an option i would definately suggest that, as that should solve your problem immediately. If not we will work around it.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP