Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Unable to Connect morethan 3 systems!


  • Please log in to reply

#1
praneethkatru

praneethkatru

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hi Everyone,

Recently i came across a problem, any help regarding that would be great for me.

The situation is like this: In a office we have a 24 Port Catalyst switch from which the connectivity is extended to a adjcent room by means of a 16 Port Hub to which 6 systems are connected. This setup was working fine for quite sometimme. Recently what happend was, only 3 out of the 6 systems are able to communicate with the 24 Port switch (any 3 out of 6 which ever is connected first),:whistling: but all the 6 systems which are connected to hub can communicate among themselves but not with the catalyst switch.

Then we have connected a 24 port switch to hub and from there we connected the remaining 3 systems. now all systems are able to communicate with catalyst switch.

Even if we change the hub with 24 port switch it was working for 1 day and the same problem arose. :blink:

:help: Can u tell me what could be the problem and the solution for this situation.


Thanks in advance.
  • 0

Advertisements


#2
praneethkatru

praneethkatru

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
The problem is because of physicall cabling, which has gone faulty. There was a cross connection between two cables because of which there was a lot of broadcast which wa causing all the prolems.

The cables were identified and were replaced now everything is working fine.. :whistling:
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP