Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

DFI Lanparty RDX200 CF-DR Problem (Possibly)


  • Please log in to reply

#1
SuperSam

SuperSam

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 693 posts
When I first installed XP with this new board "DFI Lanparty RDX200 CF-DR" I installed every driver from the CD I got with my motherboard, and when I restarted, a load of XP files were corrupted. As it was a fresh install I just reinstalled and let Windows Update get all the drivers. I didn't notice I had any drivers missing as the computer is running absolutely solid. I ran Speedfan, and upon loading it, it just rebooted my system. Everest Home Edition did the same. I guess this is because it uses the SMBus, of which Windows does not have the drivers for. I want to get my SMBus working, but there are no drivers available on DFI and I don't know if the ones on the CD will corrupt my system again. I don't have the time to be fixing, backing up or even restoring corrupted files. Does anyone have this board running under XP with the SMBus driver working?

Posted Image


Thanks in Advance guys! :whistling:

Edited by SuperSam, 19 February 2007 - 02:14 PM.

  • 0

Advertisements


#2
austin_o

austin_o

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 2,089 posts
You could go to DFI's web page and download the drivers there.
  • 0

#3
SuperSam

SuperSam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 693 posts
No, you can't. They don't have an SMBus driver on the page.
  • 0

#4
austin_o

austin_o

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 2,089 posts
They do have drivers for the board on their web page at http://us.dfi.com.tw...v...G=A&SITE=US
If you don't find what you are looking for there, contact their tech support.
  • 0

#5
SuperSam

SuperSam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 693 posts
I know they have these drivers, but none of them are "SMBus".
  • 0

#6
Kurenai

Kurenai

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 494 posts
You need this one:
http://ati.amd.com/s...egrated-xp.html
  • 0

#7
SuperSam

SuperSam

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 693 posts
I did find this and tried it, I should have posted here - sorry. After doing this the SMBus now apparently has a driver, but the PC still crashes upon loading SpeedFan or Everest. Any ideas?

Posted Image

Edited by SuperSam, 25 February 2007 - 06:28 AM.

  • 0

#8
Kurenai

Kurenai

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 494 posts
Sounds like a sensor on the board is defective, and when one of the programs tries to access it, it brings the machine down. At least, that's how it sounds to me, without further info.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP