Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Won't Boot!


  • Please log in to reply

#1
matt91turbo

matt91turbo

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
OK I really need some help with my computer! I've noticed a few things wrong with my computer and I'm not really sure if they are interrelated or not!? Last night, I noticed that my computer randomly restarted 2 or 3 different times and would come back asking me to restore the Active Desktop. I didn't think too much of this, just figured I'd run Spybot today sometime. Well today, when I tried to boot up, I would get to the Boot Prompt Screen where it asks if I want to run it in Safe Mode, Last Known Good Config, or Start Normally. No matter what option I would choose, my monitor's light would go from the green power light to the amber light as if it was in hibernation or something, and it would sound as if my computer was rebooting because I saw the CD rom flashing and heard the floppy perform it's startup check. (I couldn't see anything because the screen was black.) I already tried cleaning out the CPU heatsink and PS Fan. Now when I attempt to turn my computer on, the power and HDD lights come on, but the monitor won't display anything. If I turn the monitor on before I turn the computer on, I just get the "No Sync Input" message as if my computer wasn't on. Please help me!!! Here are my computer stats:

Pentium 2.93 CPU
MachSpeed MB
1GB RAM
Onboard Video
2 HD's (1 for Windows XP, 1 for my files)

Thanks in advance for anyone that can help!
  • 0

Advertisements


#2
pip22

pip22

    Trusted Tech

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 2,663 posts
What POST beeps do you hear -- just the normal short-single beep or something other than this?
  • 0

#3
matt91turbo

matt91turbo

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 7 posts
It was booting all the way to the Boot Prompt (Safe mode, last known good config, normal mode) and after I chose an option it would reboot on its own and then the monitor would turn off as if it was in hibernation mode while the computer sounded like it was going through the entire boot process.

Now after cleaning the computer and taking the heatsink off to clean it, all I get is the power and HDD lights constantly on and won't boot and I don't get anything at all on the monitor.

Please help this is driving me crazy!
  • 0

#4
matt91turbo

matt91turbo

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 7 posts
Well I tried the monitor at my grandmother's and it still did the same problem. I don't have a video card, it is integrated. I took the CMOS battery out for an hour and put it back in. It actually turned on and went to the BIOS. I changed the date/time and saw it was recognizing the 2 HD's, CD and everything else. I hit save/exit and then the monitor cut back off while the power and HDD lights stayed constant. When I turn it off and turn it back on, the same thing happens (power and HDD lights remain constant) yet no picture on the monitor.
  • 0

#5
matt91turbo

matt91turbo

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 7 posts
New Update: I took the CMOS battery out again for about 2 hours and put it back in. This time when it started, I didn't go into the BIOS and it booted actually into Windows with the date of like January 2005. I did a system restore to about a week ago. The system finished the system restore and after it was finished, it reset itself and turned the monitor back into hibernation mode. Now I'm back to where I started. When I try to turn the computer on, the monitor stays black but I get the power and HDD light on constant. I don't understand! Why will it boot up after resetting the BIOS for one time and that's it?!?

:blink: :whistling:
  • 0

#6
matt91turbo

matt91turbo

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 7 posts
Any suggestions?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP