Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

XP dosent boot correctly


  • Please log in to reply

#1
Snipedogg22

Snipedogg22

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
ok so i have an hp pavilion a705w and i just added an ATI radeon x1300 pci graphics card and its been three days and the first day i installed it and the screen wouldnt show up but i found out i had to enable vga mode on the start up the second day was fine then i put it on stand by and yesterday when i started it up it was a dark screen and i couldnt hear the windows noise that the computer makes and i looked at the card but then i could only see my desktop picture and nothing else i couldnt move my mouse and there was no start and i restarted it and i cant get to the bios all it does is go to the desktop picture after 15 minutes i know they way i explain it is weired but i cant explain whats wrong i thought it was the card but now i think there is another hardware problem can anyone understand this and help??
  • 0

Advertisements


#2
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Hi Snipedogg22...

Have you installed the most recent drivers for your card from the ATI website? If not, give that a try. Follow their instructions for the install which will include uninstalling the old drivers first.

wannabe1
  • 0

#3
Snipedogg22

Snipedogg22

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I did that when i first installed it but i cant do anything i cant acces the computer at all i was thinking maybe it was the harddrive i really dont know. Im seding this from my friends computer because i cant use my computer at all.
  • 0

#4
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Have you tried starting it in Safe Mode? To do this, power up the machine and tap the F8 key during the boot sequence...that should bring you to a Startup Options screen. Choose "Safe Mode" and press "Enter". Let me know whether or not it will start this way.
  • 0

#5
Snipedogg22

Snipedogg22

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
i cant do anything it dosent show the start up screen or anything now its just a black screen
  • 0

#6
Snipedogg22

Snipedogg22

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
i cant do anything it dosent show the start up screen or anything now its just a black screen
  • 0

#7
anzenketh

anzenketh

    BSOD Warrior/Computer Surgeon

  • Technician
  • 2,854 posts
Is the computer showing Any indication of life at all.

Have you tried a external monitor (or if is desktop unplug the monitor from the system turn it on to make shure monitor displays something)
  • 0

#8
Snipedogg22

Snipedogg22

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
Yes it is showing life it makes a im guessing an error beep after a while and the montor is working also i checked that before anything else. I think its more the computer than the monitor.
  • 0

#9
anzenketh

anzenketh

    BSOD Warrior/Computer Surgeon

  • Technician
  • 2,854 posts
What is the Make and model of your computer or is it custom built. If it is Custom Built what is the Manufacture of your Mainboard?

What is the Sequence of beeps it is giving?
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP