Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

320gb hdd addon to dell dim 2400 system

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Im trying to add a 320gb maxtor drive to a dell dimension 2400 system. I have no trouble seeing the drive in the F2 setup, but when xp boots up I notice the desktop icons for My Computer and My Documents are missing, and the drive is NOT listed in windows explorer (Start, Explore).....xp also gave indication of finding the new drive with the small blurbs at bottom right, but not listed under My Computer.

Opening the dell I found a proprietary ide cable with only one connector for the single hdd I ordered with the system; like Dell didnt want you to upgrade by yourself. or a parts cost issue, who knows. I replaced that cable with another that had a blue connector for the mb, and the only way I could route the cable ended up making the original 80gb boot drive a secondary on the chain, so the new 320gb drive is primary. New drive has the 'cable select' jumper in place.

I tried making the new hdd a secondary slave to the dvdrw drive, same exact results as above.

Does the cable have something to do with the icons disappearing on the desktop? F2 setup utilities seem correct......

what am I missing?
  • 0





  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,189 posts
Welcome to Geeks to Go. The HDD the contains your Windows files always needs to be the master drive. Try setting your old to master and the new to slave. If your CD drive is on the same cable it should also be set to slave.
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP