Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

error 1084


  • Please log in to reply

#1
SoYman

SoYman

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
i just installed a fresh install of windows xp pro sp2 and everything has been fine until just yesterday the sound went out and i started digging and found out that the windows audio service is not running and when i try to start it, it just says that it cannot run in safe mode and im not running in safe mode

there have also been some overlookable issues with windows installer saying "the windows installer service cannot be reached you might be running in safe mode etc."

thanks in advance
  • 0

Advertisements


#2
The Skeptic

The Skeptic

    Trusted Tech

  • Technician
  • 4,075 posts
For some reason thr computer "thinks" it's in safe mode with regards to some applications. Try to uninstall the audio driver in device manager, and installer 3.1 in add/remove programs. Reboot the computer. This will reload legacy windows drivers. If you have no sound, reload the audio driver of the motherboard.

make sure windows automatic updates are turned on. The computer will download installer 3.1 automatically.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP