Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

primary hard disk drive 1 not found

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
I just had my power supply fail, it would appear that in the process it did some damage to the boot sector on the drive hard drive. Because now that i have the new supply installed when booting up i get a long delay followed by

"primary hard disk drive 1 not found."

With the option to press f1 to continue or f2 to go into the setup.

If i Hit F1 the computer boot's as it normally would and everything works great.
Is there a easy fix or do i have to live with this glitch/ re-install windows.

... I did some searching and it seems like allot of people have experienced this problem especially on the dell web sight; but i have yet to find a answer.

thanks in advance.
  • 0




    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,018 posts
  • MVP
if you can get into windows....go ahead and run a chkdsk

press "start", choose "run", type "CMD" (without quotes), then type "chkdsk /r /f" (without the quotes)
it will probably tell you it needs to run this on the next reboot, go ahead and reboot then let the process run untill it's finished

report any errors
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP