Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Laptop, SP2 Standby & Logon issues


  • Please log in to reply

#1
refereemom

refereemom

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I just installed SP2 on my Dell Lapton Inspiron D600. I have resisted SP2 since updates always cause problems. Now when I turn on the computer I do not get the Logon Icon instead it goes directly to my Desktop. Also when I close the lid it does shut down but when I open it the box that was there before, that had a place to enter the password, does not come up. It just starts up again. What did SP2 do to my computer?? I have not changed my settings but obviously it did something. Please help. Thanks.
  • 0

Advertisements


#2
pip22

pip22

    Trusted Tech

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 2,663 posts
If you only have one user account set up, the behaviour of SP2 is to bypass the login screen unless your account is password-protected. Either set a password or create a second user account if you want the login welcome screen to always appear before the Desktop will load.

If you want the login screen to appear when you close/re-open the lid, go into Control Panel->Power Options->Advanced (tab).
Place a tick where it says "Prompt for password when computer resumes from standby"
This will cause the login screen to appear even if you didn't set a password.

Edited by pip22, 24 October 2007 - 05:22 PM.

  • 0

#3
refereemom

refereemom

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I should have mentioned that I already checked the Advanced Tab under Power Options & I have always have the Password Box checked. It is still checked but when I close the lid and open it again the Logon/Password Box no longer appears. SP2 obviously is ignoring this option box. Any other suggestions would be greatly appreciated.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP