Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

All-in-one interfering w/ SimpleDrive

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 6 posts
I bought a SimpleDrive external hard drive recently and it's been working great - just plug it into the USB and it's good to go.

However, I also just bought an all-in-one printer/scanner/copier (HP C4280) and upon installing it, I ran into some problems - when I installed it, it corrupted my SimpleDrive. It was also referencing the "E" drive incorrectly b/c of a few folders I'd copied/moved onto the SimpleDrive.

So, I unplugged the all-in-one...rebooted...windows fixed the corrupt SimpleDrive files. SimpleDrive working.

I read up on an HP forum about the error w/ the all-in-one referencing an E: drive and it was a few simple registry keys; they were pointing to the E: drive instead of my local document folder. Fixed those; there were 3 or 4 in the below:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

Rebooted, uninstalled and reinstalled the all-in-one software - fixed the reference issue.

However, now my SimpleDrive won't work again...it's not complaining about corrupt files this time; it's not listed anywhere...not showing in disk management, device manager, anywhere....I can't bring it back in the add hardware wizard...so how do I get it back??

The one problem I see is the all-in-one is showing up as a USB storage device too even though it's technically not...I don't know if it's inadvertently interfering or what...please help!! PS. There were no drivers that came w/ the SimpleDrive - it's just Plug & Play... :)
  • 0





  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,189 posts
Did you back up your registry before making changes?

Do you have another system you can test the drive on?
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP