Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Help With Wifi Home Network


  • Please log in to reply

#16
davidbugeja

davidbugeja

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
Update: The majority of website are working at a little slower pace. This is strange: www.yahoo.com is NOT loading however if i try to access the search engine via the Firefox Search Bar it works! Even Yahoo Mail and everything else. This is the same for both client systems.

When doing a Trace Route on the host system there are no lost packs with an external Address or the IP of the other client systems however in the case of an external website such as www.yahoo.com i get a lot of packet loses especially in the 2nd Packet.

Here is a Tracert Command on www.yahoo.com from the client system:

Tracing route to www.yahoo-ht3.akadns.net [87.248.113.14] over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms REOHIX.mshome.net [192.168.0.1]
2 * * * Request timed out.
3 * * * Request timed out.
4 232 ms 111 ms 93 ms 217.15.97.226
5 54 ms 54 ms 53 ms unassigned.pal.seabone.net [195.22.197.177]

6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
10 115 ms 118 ms 119 ms so-3-0.hsa1.Dublin1.Level3.net [4.68.145.254]
11 119 ms 119 ms 119 ms 213.242.106.30

12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.

Trace complete.


Here is a Tracert Command on www.yahoo.com from the host system which works well:

Tracing route to www.yahoo-ht3.akadns.net [87.248.113.14] over a maximum of 30 hops:

1 42 ms 43 ms 42 ms 192.168.180.254
2 42 ms 72 ms 41 ms gi3-4-614-agg-bkara-1.maltanet.net [217.22.190.225]
3 43 ms 42 ms 42 ms 217.15.97.226
4 53 ms 53 ms 52 ms unassigned.pal.seabone.net [195.22.197.177]
5 85 ms 86 ms 86 ms decix-fra50-racc2.fra.seabone.net [195.22.211.107]
6 86 ms 90 ms 86 ms level3-1-us-decix.fra.seabone.net [195.22.211.38]
7 88 ms 90 ms 87 ms ae-0-53.bbr1.Frankfurt1.Level3.net [4.68.118.65]
8 102 ms 101 ms 101 ms as-0-0.bbr1.London1.Level3.net [4.68.128.109]
9 117 ms 115 ms 117 ms so-3-0.hsa1.Dublin1.Level3.net [4.68.145.254]
10 118 ms 125 ms 118 ms 213.242.106.30
11 114 ms 131 ms 115 ms ge-1-1.bas-b2.ird.yahoo.com [87.248.101.3]
12 116 ms 117 ms 116 ms f1.us.www.vip.ird.yahoo.com [87.248.113.14]

Trace complete.

Hope this will give you a better insight so you can help me! I am trying to isolate the problem as best as possible! :)
  • 0

Advertisements


#17
davidbugeja

davidbugeja

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
Can anyone help me on this please? It is urgent and i cannot find anything good myself! :)
  • 0

#18
davidbugeja

davidbugeja

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
OK I am now sure that problem is coming from my Laptop. I have configured on of the client systems to act as the host and my laptop to act as a client and the internet worked fine! I could access all websites without any problem, however not when my laptop is acting as a host.

While i was at it i looked and the clients configuration and applied to my laptop but i am still getting the same problem. A tracert command revealed that:

When Laptop was as client and everything was working fine:


Tracing route to www.yahoo-ht3.akadns.net [87.248.113.14] over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms REOHIX.mshome.net [192.168.0.1]
2 86 ms 43 ms 43 ms 192.168.180.254
3 99 ms 44 ms 43ms gi3-4-614-agg-bkara-1.maltanet.net [217.22.190.225]

4 43 ms 42 ms 44 ms 217.15.97.226

This is what happened when the other system acted as a client and internet would not work:

1 1 ms 1 ms 1 ms REOHIX.mshome.net [192.168.0.1]
2 * * * Request timed out.
3 * * * Request timed out.

4 232 ms 111 ms 93 ms 217.15.97.226

Please help me! No one is replying to my posts and i am trying the best i can to isolate the problem. I am not that expert with networking so i require your help on this. :)

Edited by davidbugeja, 29 December 2007 - 07:43 AM.

  • 0

#19
davidbugeja

davidbugeja

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 48 posts
FIXED!! It was something with the protocols! I bypassed the error by installing one of the computers wireless adapter which i did not use on my laptop and shared internet via it. The others system now connects well.

Don't tell me why the protocols started not to match even after a restart but they did!
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP