Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Symptom: No sound (there are more)


  • Please log in to reply

#1
Psilocybes

Psilocybes

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts
OK I installed the IE SP2 yesterday. Didn't reboot till today.
When I tried to run Team Fort2 today winXP crashed and gave me the error.
"RAID Services US English Resources encountered a problem and needs to close."

List of current related symptoms
-No sound. WMP won't open. Winamp gives error "Bad DirectSound driver. Please install proper drivers... Code: 88780078"

-Can't run system restore, get this error "System Restore is not able to protect your computer."

-Computer doesn't acquire an ip address when booted, need to type ipconfig /renew.

- Can't run windows update, says i ned to fix update.inf/cryptographic.

-Can't install nFOrce motherboard/raid/sound dirvers. Get some error.

-Can't get into Disk Managment, get error "RPC Server is unavailable."

-Minimized windows don't go to the task bar. They min to the desktop right above the bar.
(everything above is a new problem as of today)

I've tried booting the computer with Nvraidservice.exe turned off in msconfig but it didnt help. I'm currently trying to plug a sound card in to see if it works (network, sound, raid are all built into the motherboard).
I don't have the windows xp cd but this install is from my original genuine disk.

Any ideas? Anything at all?
Thanks
  • 0

Advertisements


#2
Psilocybes

Psilocybes

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
I may of pinned the problem to the RPC Service isn't running... and I cant get it started. I get the error
"Can not start the RPC service on local computer"

Anyone?
  • 0

#3
Ztruker

Ztruker

    Member 5k

  • Technician
  • 7,065 posts
Hi Psilocybes, welcome.

Look in Event Viewer, see what the actual error code for the RPC server not starting is, post that here please.

Start / Run, type eventvwr.msc and press Enter.
  • 0

#4
Psilocybes

Psilocybes

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
There are 3 errors on startup.
Application error event 1001
Eventsystem error 4609
application errror 1000

It wont let open the errors to read the text, this is what i can see from the over view.
There are no errors since startup under security and system.
  • 0

#5
Ztruker

Ztruker

    Member 5k

  • Technician
  • 7,065 posts
Take a look here: http://support.micro...om/?kbid=838428
Sounds very much like your situation.

Edit: Here is another possibility: http://askbobrankin....navailable.html

Edited by Ztruker, 28 January 2008 - 04:00 PM.

  • 0

#6
Psilocybes

Psilocybes

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
I've tried those. My computer doesn't have a Legacy_rpcss key and my RPCSS key looks the same as one in a healthy computer (ill try to export and import a healthy key anyway).
  • 0

#7
Ztruker

Ztruker

    Member 5k

  • Technician
  • 7,065 posts
Hmmm, well here is one more: http://support.micro...kb/555839/en-us
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP