Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

URL's added to Favorites


  • Please log in to reply

#31
my6126

my6126

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 25 posts
njustice
I went to Power Management but not sure what was suppost to be set to enable...

my6126
  • 0

Advertisements


#32
njustice

njustice

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 521 posts
List what is shown please.
  • 0

#33
my6126

my6126

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 25 posts
njustice

Three things in the Power Management...
Wakeup by PME... This is disabled now
Wakeup by Onchip... This is disabled now
Wakeup by Alarm... This is disabled now


Thanks
my6126
  • 0

#34
njustice

njustice

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 521 posts
Check to see if you have the option to reset to default. You can also try each setting one at a time to see if that helps. Another option would be to pull the CMOS battery for a few hours and see if that helps.

Here is a link to some suggested fixes for your problem.

http://www.hardwarea...pic/31874/?o=40


Let me know how everything goes.
  • 0

#35
my6126

my6126

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 25 posts
njustice
I tried to change each one and did not help.

I tried the default with is called Fail safe settings F6 in the setup and nothing...

I am headed foer church and will have the battery out for that time.. probably about 4 hrs. and ill seewhat happens

Thanks my6126
  • 0

#36
my6126

my6126

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 25 posts
njustice
I took battery out for almost 4 hrs. replaced and booted... the same thing no difference.

It pauses about 50 seconds and actually screen flashes off and on about 3-4 times during that time.


my6126
  • 0

#37
njustice

njustice

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 521 posts
Can you post a new Hijackthis log please?
  • 0

#38
my6126

my6126

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 25 posts
Here is the HJT:

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 1:51:33 PM, on 4/24/2005
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\jusched.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\Program Files\Roxio\Easy CD Creator 6\DragToDisc\DrgToDsc.exe
C:\Program Files\Roxio\Easy CD Creator 6\AudioCentral\RxMon.exe
C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe
C:\Program Files\Intel\PROSetWired\NCS\PROSet\PRONoMgr.exe
C:\Program Files\Scansoft\PaperPort\pptd40nt.exe
C:\Program Files\Visioneer OneTouch\OneTouchMon.exe
C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe
C:\PROGRA~1\A4Tech\Keyboard\Ikeymain.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
C:\Program Files\Roxio\Easy CD Creator 6\AudioCentral\Playlist.exe
C:\WINDOWS\System32\WDBtnMgr.exe
C:\Program Files\WDC\SetIcon.exe
C:\Program Files\WORDsearch 7\ZipScript.exe
C:\Program Files\POP Peeper\POPPeeper.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\iISystem Wiper\SystemWiper.exe
C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Distillr\acrotray.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
C:\Program Files\ewido\security suite\ewidoctrl.exe
C:\PROGRA~1\Dantz\RETROS~1\wdsvc.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\MsPMSPSv.exe
C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\ProgramFiles\HJT\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://my.myway.com/...arconfigchanged
O2 - BHO: Yahoo! Companion BHO - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - C:\PROGRA~1\Yahoo!\COMPAN~1\Installs\cpn\ycomp5_5_7_0.dll
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O2 - BHO: AcroIEToolbarHelper Class - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O3 - Toolbar: &Yahoo! Companion - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\PROGRA~1\Yahoo!\COMPAN~1\Installs\cpn\ycomp5_5_7_0.dll
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\jusched.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [RoxioEngineUtility] "C:\Program Files\Common Files\Roxio Shared\System\EngUtil.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RoxioDragToDisc] "C:\Program Files\Roxio\Easy CD Creator 6\DragToDisc\DrgToDsc.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RoxioAudioCentral] "C:\Program Files\Roxio\Easy CD Creator 6\AudioCentral\RxMon.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [PRONoMgrWired] C:\Program Files\Intel\PROSetWired\NCS\PROSet\PRONoMgr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [PaperPort PTD] C:\Program Files\Scansoft\PaperPort\pptd40nt.exe
O4 - HKLM\..\Run: [OneTouch Monitor] C:\Program Files\Visioneer OneTouch\OneTouchMon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe
O4 - HKLM\..\Run: [IndexSearch] C:\Program Files\Scansoft\PaperPort\IndexSearch.exe
O4 - HKLM\..\Run: [iKeyWorks] C:\PROGRA~1\A4Tech\Keyboard\Ikeymain.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_EMC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
O4 - HKLM\..\Run: [WD Button Manager] WDBtnMgr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SetIcon] \Program Files\WDC\SetIcon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ZipScript] C:\Program Files\WORDsearch 7\ZipScript.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Yahoo! Pager] C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\ypager.exe -quiet
O4 - HKCU\..\Run: [POP Peeper] "C:\Program Files\POP Peeper\POPPeeper.exe" -min
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [iIWiper] C:\Program Files\iISystem Wiper\SystemWiper.exe m
O4 - Global Startup: Acrobat Assistant.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Distillr\acrotray.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: &Google Search - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmsearch.html
O8 - Extra context menu item: Backward Links - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmbacklinks.html
O8 - Extra context menu item: Cached Snapshot of Page - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmcache.html
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Similar Pages - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmsimilar.html
O8 - Extra context menu item: Translate into English - res://C:\Program Files\Google\GoogleToolbar1.dll/cmtrans.html
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra button: Messenger - {4528BBE0-4E08-11D5-AD55-00010333D0AD} - C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\yhexbmes0521.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Yahoo! Messenger - {4528BBE0-4E08-11D5-AD55-00010333D0AD} - C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\yhexbmes0521.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE
O16 - DPF: {74D05D43-3236-11D4-BDCD-00C04F9A3B61} (HouseCall Control) - http://a840.g.akamai...all/xscan53.cab
O23 - Service: Ati HotKey Poller - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 - Service: ewido security suite control - ewido networks - C:\Program Files\ewido\security suite\ewidoctrl.exe
O23 - Service: iPod Service (iPodService) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: Intel NCS NetService (NetSvc) - Intel® Corporation - C:\Program Files\Intel\PROSetWired\NCS\Sync\NetSvc.exe
O23 - Service: Retrospect WD Service (RetroWDSvc) - Dantz Development Corporation - C:\PROGRA~1\Dantz\RETROS~1\wdsvc.exe
  • 0

#39
njustice

njustice

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 521 posts
Please go to windows updates and get all critical updates upto Service Pack 1, stay away from Service Pack 2. See if that helps.

http://v5.windowsupd.../en/default.asp
  • 0

#40
my6126

my6126

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 25 posts
While installing updates I got this message... I have not clicked on it because I have no idea what it may do or not do...


"The software tool has detected that you are running Microsoft software that may contain security vulnerability.

Would you like to learn more about the security vulnerability as well as necessary security updates that address that? ( Note that if you click No this tool will not alert you again)"



The install has been put on hold until I respond...

my6126
  • 0

Advertisements


#41
njustice

njustice

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 521 posts
Go ahead and respond. If it wants you to install SP2 deny and get the other updates.
  • 0

#42
my6126

my6126

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 25 posts
Updates complete as far as I know... But I never saw SP1 or SP2 even referred to..

Still just as slow... From the time my Desktop came up until it finally loaded the other things was 50-55 seconds. Long pauses between starting boot and getting to desktop also....

my6126
  • 0

#43
njustice

njustice

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 521 posts
Hello my6126,

Another expert pointed me to this thread below, not sure if your running a SATA drive but it's worth a shot.

http://www.mcse.ms/a...-8-1009995.html
  • 0

#44
my6126

my6126

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 25 posts
njustice:

I did several different things trying to correct the pause and I have helped some as i will explain.

I do have a SATA Hard Drive and also a SATA DVD by Plextor..

But It does not seem to be in thast area..

Here are the drives I have and there is a wide span in drive letters and I don't know why or how to even try to correct or if it is needful.

A: 1.44 floppy
B; 1.44 floppy 7 in 1 card reader
C: Main Boot Drive
D: 160 WD External Drive... Can be firewire or USB ( I have it on Firewire )
E: 750 Zip Drive
K: Plextor 712SA
L: Plextor 708A

Before trying different things I also had another 100 zip.. Because of so many files that I had stored on its different floppies and it was "F"

Anyway...

I dissconnect all the external drives and booted and it was somewhat better probably cutting the time to a pause of 30 seconds.

I added back one drive at a time statrting with the 160 WD and it continued to have a 30 second pause until I got to the 100 Zip and it was back to about 50- 55 seconds. So that is why I have it disconnected saving some pause time.

I can hook the 100 zip up to the USB after I am running and it connects and I can read files.


I don't need it all the time so that can be done.

I am just confused about the drive letters that are spread fromE: to K:

I am sure this was not like this before we cleaned but I can see no reason that it would have changed...

I am wondering if perhaps during the pause the Bios is searching for other drives perhaps between E and K

Thanks for help..

If you happen to get any information I might be able to use... Send it on to me please and thanks.

my6126
  • 0

#45
njustice

njustice

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 521 posts
Hello my6126, your problem sounds like a hardware issue maybe the folks at the sites I pointed you to in my previous posts can help. I'm sorry that I couldn't help you more than I have already.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP