Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Windows Explorer Error


  • Please log in to reply

#1
Dan L.

Dan L.

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Hi, I need help involving an application error with explorer.exe when I access the 'My Videos' folder located in C:\Documents and Settings\Owner\My Documents\My Videos. About 15 seconds after I view the folder in Explorer I get a message saying:

"explorer.exe - Application Error

The instruction at "0x0567c3e3" referenced memory at "0xffffffff". The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program
Click on CANCEL to debug the program"

Also I simultaniously get the common error message:
"Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."
. . and asks me if I would like to send the error report or not.

Obviously, any option I choose still closes Windows Explorer which prevents me from viewing my files in the "My Videos" folder.

Can anyone help me here? any help is greatly appreciated

Specs:
OS: Windows XP Media Center Edition v.2002 SP2
CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ @2.0GHz
Memory: 1GB of RAM
Graphics: Radeon X800XT 256MB
  • 0

Advertisements


#2
1101doc

1101doc

    Trusted Tech

  • Retired Staff
  • 909 posts
This is actually quite a common problem for any View settings other than "List" or "Details."
Try changing the "View" in that folder. What result?
  • 0

#3
Dan L.

Dan L.

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Ah, works perfect now. thanks for your help, I'm planning on getting vista in march when SP1 comes out, so I didn't want to put too much time into this problem, so thanks a lot for the easy fix 1101doc!
  • 0

#4
1101doc

1101doc

    Trusted Tech

  • Retired Staff
  • 909 posts
Glad to be of service. :-)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP