Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

SATA II hd problem


  • Please log in to reply

#1
xbunny

xbunny

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Hello GTG forums,

I have recently bought Hitachi SATA II hard disk with 320 GB @ 7200 RPM and 16 MB buffer memory and it's not recognized in bios. My motherboard is ASUS A7V8X-X which doesnt support SATA II but Hitachi hd's are set by default to function on SATA I mode which is supported by my mobo.

Do you know what can be the problem and what can I do to resolve it?

Thanks,

Bunny. :)
  • 0

Advertisements


#2
The Skeptic

The Skeptic

    Trusted Tech

  • Technician
  • 4,075 posts
I looked for the specs of this motherboard and nowhere could I find SATA connection. In case I am wrong, please check in the BIOS if SATA is enabled.
  • 0

#3
xbunny

xbunny

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Yes, it has sata connection, before I had Seagate Sata I disk and it was working perfectly. Sata in Bios i enabled too, so that shouldnt be the problem. Any other suggestions?
  • 0

#4
The Skeptic

The Skeptic

    Trusted Tech

  • Technician
  • 4,075 posts
If possible try to connect the disk to another computer to make sure that the problem is not with the disk itself.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP