Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

2nd SATA Hangs System Start


  • Please log in to reply

#1
arky41

arky41

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 7 posts
Gateway GT5263E w/ Intel Cortez D945GCZ MB: Replaced orginal SATA 250GB Hitachi with WD 500GB SATA. Works great until I connect the Hitachi as second SATA drive, then system gets to Windows logo and freezes. Have tried it with 2nd drive formatted and unformatted. BIOS sees both drives and they are not RAID enabled. Any suggestions? Thanks.
  • 0

Advertisements


#2
The Admiral

The Admiral

    Trusted Tech

  • Technician
  • 1,067 posts
They are both seen by the BIOS, but are they enabled? Most BIOSes have an option to set the SATA channel to [On] or [Off]. Make sure they're both on. Try putting it into the third or fourth SATA port (if available) and see if it detects and boots.
  • 0

#3
arky41

arky41

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 7 posts
Thanks for the suggestions. I looked again in the BIOS and verified they are configured correctly and also tried several configurations plus I also moved the 2nd drive to ports 3 and 4 with the same result. I have also updated and reset the BIOS. At the Logo screen, system freezes. By the way, Gateway tech has given up on this. Unless someone can help here, I will eventually try Intel for help. Yuk.
  • 0

#4
arky41

arky41

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 7 posts
I formatted 2nd drive and now it is being seen and I'm able to access. Don't really know what fixed it but I'll take the solution. Thanks for the assistance. This one can be CLOSED.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP