Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Sound Gone


  • Please log in to reply

#1
AzureCuzYeah

AzureCuzYeah

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
I just got back from vacation and I was informed that my power went out. The only thing I noticed that was wrong was my lack of sound. My sound card is AC97 and I have been playing in the "Sound Effect" software to see if I can get the sound to work again. When I use Jack Sense/UAJ it used to automatically notice what stuff I had plugged in aka my speakers and microphone. When I press start to test it out it notices my microphone but it plays sound when its being tested. After the test the speakers go silent again. I am not sure what else to persure I checked the Device manager for any problems and reinstalled the sound drivers.
  • 0

Advertisements


#2
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
try uninstalling the device, then rebooting first.

I will tell you that the soundcard and modem seem the most likely componants to fail in a power surge, but let's hope for the best
  • 0

#3
AzureCuzYeah

AzureCuzYeah

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
when i tried to unstall the sound drivers and all ac97 stuff it says access denied
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP