Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

No sound on windows XP


  • Please log in to reply

#1
jqs27

jqs27

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
Hi -

I have absolutely no sound on my computer. I've used the device manager and my audio device is enabled and troubleshooting says everything is ok. I' ve tried restoring but it does not help. The only thing i get is an audio system event message saying:the system has detected an audio device connection event but I' ve done no connection what so ever.


Can anyone help

Cheers
  • 0

Advertisements


#2
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
did you ever have sound...
did you add any hardware or software recently...
have you tried system restore...go back a couple of weeks if it used to work...
any windows or other software updates about the time it quit working...
what is the make and model of your computer...
  • 0

#3
jqs27

jqs27

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
Thanks for reaching out
Yes I did have sound on my computer before
I have not added any software or hardware to my computer (at least I don' t think so because it's my father's computers and he does not recall)
I did try system restore as previously stated but it did not help. The only thing I got was a message stating :the system has detected an audio device connection but no connections were made
The make and model of my computer is a Dell laptop Inspiron 1501

Cheers
  • 0

#4
FranDavey

FranDavey

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 6 posts
This may sound dumb, but check your sound settings and make sure Wave isn't muted. Whenever I launch PCProbe, it mutes my Wave. Also, I know of an HP computer at a children's hospital clinic that kept having the same problem, but I don't know what application was causing it - likely a children's pc game of some sort.
  • 0

#5
jqs27

jqs27

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
Nothing is muted and the settings seem ok but i still have no sound
  • 0

#6
jqs27

jqs27

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 47 posts
Hi there,

Can anyone help with my no sound issue

Thanks
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP