Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

how do i know if my IDE cable is working fine


  • Please log in to reply

#1
xp_even

xp_even

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 68 posts
I'm having trouble installing software from large installer files(>100 MB in size) .This also happens when I extract similar files.I get a corrupt installer or archive message.These installers work fine on my friends' PCs.I have also connected a friend's DVD writer to my system to ruleout any problems with my writer.It gives the same problem on my system.
I have clean formatted my system and installed XP twice.
Please help me find out if it is an IDE problem...
  • 0

Advertisements


#2
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
If you suspect a problem with the cable, change it. Ask a shop nicely and you may get one for nothing.
  • 0

#3
xp_even

xp_even

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 68 posts
Ok.Got an new cable but the problem still persists....What should I do ?
  • 0

#4
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
Run a memory check on it. Google Memtest.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP