Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Fresh install on laptop and now NO SOUND !


  • Please log in to reply

#1
rxkevco

rxkevco

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 461 posts
Hi all,
Have just reformatted my fujitsu seimens AMILO A1650 laptop and put on a fresh install of xp.

All has gone well apart from no sound whatsover ? ? ?

In sounds and audio devices everything appears to be blanked out.
It says that there is " no audio device " and the volume and advanced settings are all blanked out.
Under the " audio " and " voice " tabs everything is blanked out also.

Doesnt appers to be any way to get a sound out of it at all,,nothing, no windows sounds, no logon or shutdown sounds and no audio from cds.

When i open up WMP ( 9 ) it opens up fine but as soon as you try to play something an error box comes up saying

" windows media player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There may not be a sound device installed on your computer, it may be in use by another program or not functioning properly "

Any ideas ? ? ? it was working completly fine last night until i reformatted and reinstalled this morning !

Hope someone can help.. many thanks,, kev
  • 0

Advertisements


#2
Murray S.

Murray S.

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,513 posts
  • MVP
Howdy:

Did you install the sound card drivers?

You should be able to find them either on the driver cd with your system or at the manufacturers website.

Murray
  • 0

#3
davyburns

davyburns

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 42 posts
He's Right. You have no audio drivers try fujitsu seimens site and download them
Davy
  • 0

#4
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
they may be part of your chipset drivers too...get both your chipset and audio drivers...
you can also use windows update and look on the left side for any hardware updates..get any it says you need

Edited by happyrck, 03 September 2008 - 09:29 AM.

  • 0

#5
rxkevco

rxkevco

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 461 posts
OOOPPS,,,, :) :) :)

Didnt even consider that the drivers disc that my coffee cup was sitting on was needed,,, no offence to any blondes out there,, but wow...what a blonde moment ! ! !
All up and running now..thankyou ;) :)

Edited by rxkevco, 03 September 2008 - 10:22 AM.

  • 0

#6
Murray S.

Murray S.

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,513 posts
  • MVP
No problem. Glad we could help.

Murray
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP