Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Audio Driver Problem


  • Please log in to reply

#1
griffinax

griffinax

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Hello

I just installed XP after a very long battle with Vista, lol.
This is the first time I installed XP on my PC since i bought it i.e. about 8 months back.

The problem is, I can't find the correct drivers for my Sound card, the ones i downloaded from ASUS creates fluctuations and weird noises, as if they aren't compatible.. I tried the beta ones and the old ones, none of them work either.
So.. I thought maybe i could find what analog devices it uses and then maybe i can find the appropriate driver, it turns out that M2N-E is supposed to use "SoundMAX ADI1988" chip or w/e its supposed to be, and Everest shows me that I mine has AD1988B which is originally of Asus Maximus Extreme, maybe this is just a confusion, but im having troubles listening to my music which i can't live without lol.

Anyways, I just need proper drivers for my soundcard.

Posted Image

Any help is appreciated :)
  • 0

Advertisements


#2
phillip22

phillip22

    Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 147 posts
Asus download service currently unavailable - I just checked, so can't help there I'm afraid.

However, you could always get round the problem by fitting a reasonably cheap PCI soundcard with it's own drivers included (retail box, not oem).
  • 0

#3
griffinax

griffinax

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
thnx for the reply ^^
It's working now, after I played with some preferences, i can play sound till the volume control is 50%, then it starts distorting :) and i have to set wave to real low ><

anyways, ill get a soundcard if theres no solution lol.
ty
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP