Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

amd690gm-m2 + 4gb = fail


  • Please log in to reply

#1
2212

2212

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 42 posts
i tried to install 4 gb of ram on this thing (64 bit xp sp2) but its not liking it. yes the ram is compatible, the motherboard seems to be not liking me.
the computer will not boot (beeps every four sec) if im using all 4 but if i use 2 gb it works like a charm.

i have tried playing with the BIOS but im not that well informed so it was a FAIL.

ram: http://www.newegg.co...N82E16820146692
MOfO MOBO: http://www.pcstats.c...?articleID=2117

http://www.geekstogo...am-t216805.html

can someone help me?

Edited by 2212, 21 November 2008 - 02:21 PM.

  • 0

Advertisements


#2
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
This board is an Award BIOS and Award BIOSes beep for one reason only - no graphics output available.

Your other post seems to suggest you either have an issue with this board or there's an issue with this memory. Or, more likely, there's an issue with this memory on this board. A lot of ECS boards tend to suddenly decide they don't like the same memory they were just talking to.

Also on NewEgg, many reviews for that memory would suggest it's either incompatible with a lot of boards, generally faulty overall or there's a really big batch of faulty sticks floating about.
  • 0

#3
2212

2212

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 42 posts
thanks for posting,

yes, no, maybe??? the ram, i dont think, is faulty or incompatible (ive tested one at a time in each slot)
the comp only beeps only if ram is in the second slot.
i tried the ram i was using before as well as the new ones (second slot)
the comp starts up but freezes on the amd screen when i tried 3 gb.

help please? is it a power problem? ram? mobo? user?
  • 0

#4
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
Think you've just answered your own question. Sounds like your second slot on your board is dead. Send it back if it's under warranty.
  • 0

#5
2212

2212

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 42 posts
is there a quik fix?
i dont has moonie and no worreinty
  • 0

#6
Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
There is no fix. You'll just have to use the first slot only until you can replace the board. Be lucky the entire board hasn't packed up.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP