Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

digital camera problems...help!


  • Please log in to reply

#1
*sten*

*sten*

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
hi!
i've been having a problem with my sony dsc-p51 cybershot digital camera. it works fine for taking pictures etc, but i cant upload pictures to my laptop. i have a toshiba equium laptop. it had been working fine, but i connected it last week and nothing happened. when i connect the camera the screen shows the normal setup, it goes blue with usb mode written on it, which is what should happen. but the my laptop does not seem to recognise that i have connected the camera to it. it's a plug and play camera so usually, a menu comes up where when you connect hte camera you can just clikc on view files to look at the pictures, i thought at first there must be a problem with that so i looked in my computer directory but there was nothing, the camera usually comes up as sony memorystick or something along those lines in the E drive. so i thought, okay i'll try re-installing the drivers, so i did that...still nothing! i really don;t know what to do now, so i would really appreciate any help anyone could give me! thanks a lot
  • 0

Advertisements


#2
*sten*

*sten*

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
*bump*
  • 0

#3
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
unplug camera

start > run
devmgmt.msc
<enter>

scroll down to Universal Serial Bus controllers, hit the +

select each controller or hub and hit UNINSTALL.

Reboot your computer....Windows should reinstall the driver if the ports/controller are still functional

You didn't drop into bios and disable onboard usb, did you?
  • 0

#4
*sten*

*sten*

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
not that i know of. thanx, i will give that a go now
  • 0

#5
*sten*

*sten*

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
nothing happened! the drivers were reinstalled but my camera is still not recognised by my computer!
  • 0

#6
*sten*

*sten*

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
does anyone else have any suggestions?
  • 0

#7
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
does the camera work on another computer? another port?
  • 0

#8
*sten*

*sten*

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
i've tried the other port...nothing. and i only have the one computer...
  • 0

#9
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
you will need to take your camera to someone else's PC...we may be wasting our time with a bad camera.

Has it ever been attached to a different PC?
  • 0

#10
*sten*

*sten*

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
right okay i will try that. yes, it has, and i had no problems with it then
  • 0

#11
*sten*

*sten*

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 8 posts
right okay i will try that. yes, it has, and i had no problems with it then. i honestly don't think there's anything wrong with the camera but i don't know...
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP