Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

usb errors/problems when connecting external devices.


  • Please log in to reply

#1
chicken_little

chicken_little

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 59 posts
Hi all,

Strange one this i feel.

I have a samsung laptop hdd in a revoltec external usb caddy. Just lately whenever i connect it to my XP base unit the system slows right down, it is recognised in ' my computer ' sometimes, but i can never open it, I either get an error saying device blah blah because of an i/o error.

Or when i try to drag n drop files i get an error saying file could not be moved / copiued due to incorrect parameter.

The same happens with a flash drive.

It makes no difference wether they are connected to the mobo sockets or to my powered usb hub. Both the caddy, and flash drive work perfectly on my Vista laptop.

Any ideas?
  • 0

Advertisements


#2
wannabe1

wannabe1

    Tech Staff

  • Technician
  • 16,645 posts
Hello chicken_little...

Strange one, indeed.

Let's empty the prefetch and reinstall the root hubs. Do this without the external devices connected.

Click Start, then Run, type prefetch and click "Ok". In the Prefetch window that opens, click "Edit" on the toolbar and choose "Select All"...press the Delete key, accept the change, and close the Prefetch window.

Open Device Manager and expand (click +) Universal Serial Bus controllers. Right click on each USB Root Hub and choose "Uninstall"...accept the change.

Reboot and let the Root Hubs reinstall...then reboot again.

Did this resolve the problem?

wannabe1
  • 0

#3
chicken_little

chicken_little

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 59 posts
Hi, thanks for the quick response. Happy new year to you all.

Done what you suggested. When i plug my ext hdd in i get the recognised 'bing bong' melody, and the drive ligh is lit, but in ' my computer' It does not get listed.

As for the flash drive problem, i have solved it by reformatting it. I have also reformatted the external hdd but it is still the same.

It works as normal when i plug it into my wife's xp laptop, or my vista laptop.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP