Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Unable to load vista when new ram is installed.

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
Hi all,

I currently have windows vista with 2 gb of ram (both the same). I bought another 1gb recently(which is also the same) but once its installed and i turn on my comp, where you would expect vista to pop up and login - it just dosent load. A while later i get a blue screen if i leave it. I tried loading with safe mode/networking, which seems to work fine but i coudnt figure out the problem. I have done a mem test using vistas own software and it came up with no errors. When i am in safe mode and check my computer, it shows up that 3 gb is installed and working.

The ram is working and compatible with my system(checked on crucial), as i installed them seperately first and vista loaded fine. Just when i try to turn the comp on with more then 2 gb, vista dosent load. I have checked the internet for a few hours now but cudnt find anything to resolve the problem. Any help would be appreciated, thx in advance.

  • 0





  • Member
  • PipPip
  • 14 posts
check memory timings in bios and maybe there is bruteforce option to recognise dual channel just switch off or simply set timing to default and then try load up vista
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP