Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

Modded Dell insp 531

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 8 posts
I bought a dell inspiron 531 on Jan 2008. My original specs were:

AMD Athlon 64 x2 +6000 (3.0 GHz)
DVD Burner
CD ROM/Burner

About a month ago I began building a custom PC and it works fine. I took the Processor out of my DELL and put it in my new PC. I then bought a cheaper processor an AMD Athlon 64 x2 +7750 (2.7GHz) I cleared the bios and the CMOS, but for some reason when I plug it in it auto turns on and the power button remains yellow. EVerything attached to the board boots up, I hear the Hard drive kick on, CD drives blink, but nothing. I checked the ram by putting in the 8 GBs I put in my custom and still nothing. I bought another motherboard of the same type and another power supply, but for whatever reason I come up with the same results, any ideas?
  • 0


Neil Jones

Neil Jones

    Member 5k

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,476 posts
Have you popped the 6000 back into the Dell? It may be it can't talk to a 7750. The triple cores were available at the back end of 2008, not what that system was originally made.
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP