Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

problem with wireless internet connection


  • Please log in to reply

#1
tha dj

tha dj

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Hi I'm Michel,

first of all thanks for your help.
I have a problem with my wireless connection to internet. the router is working just fine but the problem seems to be in my OS because each time I start the system or I reboot I have a message from sygate firewall saying that "System and Kernel NT" is trying to connect. I can say both allow or deny and the result is the same: my connection slows down.
even if the signal is maximum or very high I have a very slow connection.
Sometimes the "System and Kernel NT" doesn't pop-up and I have my normal speed but in these days I can't avoid it. it always start and I can't help it.

Do you know a solution or what could be the problem?


If useful:
I'm using Windows XP Home edition service pack 2 version 5.1.2600
my router is a "Hamlet router adsl2"

please ask for anything else. I'm not expert of this stuff as you may have noticed :)

thanks to everyone.
  • 0

Advertisements


#2
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
go here ...check your speed on at least 3 servers...write down results...now go [url="http://"%20<a%20href="http://www.dslreports.com/tweaks""%20target="_blank">http://www.dslreports.com/tweaks"</a>"]here[/url] and click on start button the tweak testerII..
you may have to scroll down to see it...after clicking on start ..when its done...it will take a few seconds..click on results and see if they have any recommendations for you...after doing recommendations recheck at speakeasy...


next thing to try is disable sygate firewall...how is your speed then..compare the speeds before you turned off the firewall and after..
have you updated and run your malware tools regularly ...

Edited by happyrock, 24 March 2009 - 06:55 PM.

  • 0

#3
tha dj

tha dj

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 38 posts
Hi happyrock!
yeah the problem was sygate which for some reason was slowing me down. I didn't thought of it at first coz I had this problem just recently while I'm using sygate since way before, but now I switched to Comodo and I have my regular speed.

so thanks for helping :)

Michel
  • 0

#4
happyrock

happyrock

    Tech Moderator

  • Retired Staff
  • 9,285 posts
your welcome...and thanks for letting us know... :)
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP