Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Having hard time reinstalling xp


  • Please log in to reply

#16
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
You select option 1, right?
  • 0

Advertisements


#17
ir8ss

ir8ss

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
Yes. Let me try again.
  • 0

#18
ir8ss

ir8ss

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
It's letting me go through this time. Next question, Is it okay for me to install over the existing operating system or do I need get rid of it first before i reinstall XP?
  • 0

#19
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
Installation should give you the option to reformat the drive, and go for clean install (your best option).
  • 0

#20
ir8ss

ir8ss

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
I will give that a try and let you know how it goes.

Thanks for the help.

ir8ss
  • 0

#21
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
Sure thing :)

You may want to print this out: http://www.michaelst...nxpinstall.html
  • 0

#22
cbarnard

cbarnard

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 755 posts
Hey Sorry it took so long to get back to you, I will bow out of this for now, You have Broni helping you He is really good, I will watch the post to see if I can help... Good luck let me know how this turns out in the end.

Broni:
Thank you for helping him, I was away after he posted his replies so I was unable to help, I'm happy to see he made some progress.

Cbarnard
  • 0

#23
Broni

Broni

    Kraków my love :)

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,300 posts
Hey, no problem :) Chime in, if you feel so :)
  • 0

#24
ir8ss

ir8ss

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
So I got XP reintalled, the internet is back up. I'm trying to get all the drivers back, there are 3 left in the other devices, with a yellow question mark next to them.
1)PCI Simple Communications Controller
2)SM Bus Controller
3)Video Controller
So I need a little help on how to get these drivers, I used the driver disk that came with the computer, and they all worked but 5, then I manual went on the disk and picked two that and unzipped them and installed 2 of them, which leaves me with the 3 above.

I have not went on the internet yet, other than to see if it worked.
I have not updated any thing from microsoft, figured i needed to get all the drivers updated first.

Thanks for all the help.

ir8ss
  • 0

#25
cbarnard

cbarnard

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 755 posts
Ok well I'm back

So I got XP reintalled, the internet is back up. I'm trying to get all the drivers back, there are 3 left in the other devices, with a yellow question mark next to them.
1)PCI Simple Communications Controller
2)SM Bus Controller
3)Video Controller
So I need a little help on how to get these drivers, I used the driver disk that came with the computer, and they all worked but 5, then I manual went on the disk and picked two that and unzipped them and installed 2 of them, which leaves me with the 3 above.


Congratulations on your install. As for the other problems lets get them worked out...

Your computer is The Dimension 4450 correct?

Can you locate the Model number off the MOBO, that will help me look up the proper drivers, I don't want to give you a link to the wrong driver.

I have not went on the internet yet, other than to see if it worked.
I have not updated any thing from microsoft, figured i needed to get all the drivers updated first.


Go to the windows update site, when you get there click on custom updates. in the Hardware tab on the left it may have the drivers right there for your computer, I'm not sure but It will save time if they are there.
If they are there start the update process after you install them.

Good luck

Cbarnard

  • 0

Advertisements


#26
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
I'm sure the PCI Simple Controller is the modem
Here is the drivers page from Dell for your model.
Just click on the driver you need
IE...communication
then you can download the exact driver for your system


http://support.dell..../...tid=&impid=

Edited by rshaffer61, 25 March 2009 - 08:10 AM.

  • 0

#27
ir8ss

ir8ss

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
I'm not in front of the computer right now. I will try at lunch time.

As far as the model its a Dimension 4550.

MOBO = Motherboard, Correct? I assume I have to open the case to get the model number for that?

I will check the windows site at lunch for the drivers.

Thanks for the help.

ir8ss

Edited by ir8ss, 25 March 2009 - 12:22 PM.

  • 0

#28
ir8ss

ir8ss

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
rshaffer61

I will try and install the modem driver at lunch also and see if that fixes the PCI Simple Coontroller.

How do I know which driver to install? Do I need to pull the card and look for a model number or something?

Thanks

ir8ss

Edited by ir8ss, 25 March 2009 - 08:16 AM.

  • 0

#29
ir8ss

ir8ss

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 20 posts
Okay, it looks like I have everything back to normal, except the
PCI Simple Communications Controller.

It still has the yellow question mark next to it.

I have installed virus software, updated everything from windows.

So just need a little help getting the PCI Controller to normal.

Thanks

ir8ss
  • 0

#30
cbarnard

cbarnard

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 755 posts
Have you clicked on the link above in Rshaffer61 to the dell site?

Do you have an old dial up modem in your computer onboard?

if you do are you using it?

I'm not sure which driver on that page is correct. because I don't know what modem you have...

if you can figure that out I will be able to tell you which one you need

Cbarnard
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP